Bölge Haber Girişi : 10 Mart 2013 22:37

Poşet ve kapaklardan elbise

Poşet ve kapaklardan elbise
Düzenlenen defileyi dikkatle izleyen Fatsalılar kendi tasarımlarını sergileyen öğrenci mankenleri büyük bir coşkuyla alkışladılar.
Erzurumajans-Fatsa Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencilerinin düzenlediği defilede buz dolabı ve çöp poşetlerinden tasarlanmış gelinlik, hiç kumaş kullanmadan iğne ile tutturularak tasarlanmış elbise ve bin 380 adet pet şişe kapağı kullanılarak yapılmış elbise izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Düzenlenen defileyi dikkatle izleyen Fatsalılar kendi tasarımlarını sergileyen öğrenci mankenleri büyük bir coşkuyla alkışladılar.

Fatsa Kız Teknik Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü Öğretmeni Aslıhan Temiz defilede sundukları elbiselerin ulusal etkinliklere katılmış önemli özellikleri olan ve ödülleri olan tasarımlar olduğunu belirterek, "Yeşil elbisemizde bin 380 adet pet şişe kapağı kullanılmıştır.

Bu tasarımla çevre kirliliğine dikkat çekmek istedik. Elbisemiz çantasından aksesuarına kadar tamamen pet şişe kapağından yapılmıştır. Gelinliğimizi de buzdolabı ve çöp poşetlerinden hazırlandı.

Bu gelinliğimiz okulumuz öğretmenlerinden Emine Bal tarafından hazırlandı. Yeşil kapak tasarımız öğretmenlerimiz Şenay hanım, Nuray hanım Dilek hanım ve ben hep birlikte hazırladık. Boncuk elbisemizde ise hiç kumaş kullanmadan iğne ile dibine tutturulmuş bir projedir. Bu projemizle Ordu il birinciliğimiz ve Karadeniz bölge ikinciliğimiz var. Bu çalışmalarla öğrencilerimizin yıl içerisinde yaptığı tasarımları tanıtma fırsatı bulduk" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.