Erzurum Haber Girişi : 26 Ocak 2022 09:42

Prof. Dr. Ali Kurt, hayatını kaybetti

Prof. Dr. Ali Kurt, hayatını kaybetti
Erzurum'da Patalog Prof. Dr. Ali Kurt coronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti. 

ERZURUM AJANS - Ayşe Nur BAYRAM /15 gün önce yakalandığı Covid-19 hastalığı ile mücadele eden Prof. Dr. Ali Kurt, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 
 

69 yaşındaki Prof. Dr. Ali Kurt, 15 gün önce covid-19 hastalığına yakalandı. Şehir Hastanesi yoğun bakımında tedavi gören Dr. Kurt, çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Ani ölümü sevenlerini yasa boğan Dr. Kurt için sosyal medyadan onlarca mesaj paylaşıldı. 

 

Prof.Dr.Ali Kurt Kimdir?


Ali Kurt, 1953 yılında İstanbul’da doğmuştur. Babası Prof. Dr. Ahmet Kurt’un Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne akademisyen olarak atanması nedeniyle tahsiline Erzurum’da başlamıştır. Kültür Kurumu İlkokulu’ndan sonra ortaokul ve liseyi Erzurum Lisesi’nde okumuştur. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Uzundere Sağlık Ocağı tabipliği yapmış ve hemen ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı’nda asistanlığa başlamıştır. 1984 yılında burada uzmanlığını tamamlayan Ali Kurt, mecburi hizmetini Giresun Devlet Hastanesi’nde Patoloji Uzmanı olarak tamamlamış, dört yıl sonra da Erzurum Nümune Hastanesi Patoloji Servisi’ne tayin edilmiştir.

 

Dr. Ali Kurt, 2001-2002 yıllarında Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi’nde kurucu Başhekimlik yapmış, 2008 yılına kadar Nümune Hastanesi’ndeki görevine devam etmiş, bu tarihten itibaren de Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmalarına devam etmiştir. Giresun ve Erzurum’da görev yaptığı hastanelerde çeşitli idarecilik görevlerinde de bulunmuştur. 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.