Erzurum Haber Girişi : 31 Ocak 2022 15:01

Prof. Dr. Enver Konukçu vefat etti

Prof. Dr. Enver Konukçu vefat etti
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde en uzun süre görev yapan öğretim üyesi olan, Erzurum Tarihi alanında önemli çalışmaları ve eserleri olan Prof. Dr. Enver Konukçu vefat etti.

ERZURUM AJANS - Erzurum Atatürk Üniversitesinin yetiştirdiği değerlerden, Türkiye'nin sayılı tarihçilerinden, Tarih Bölümü Başkanlığı yanında, Atatürk İlke ve İnklapları Tarihi Enstitüsü  Müdürlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunan Prof. Dr. Enver Konukçu, hayatını kaybetti. 


Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde en uzun süre görev yapan öğretim üyesi olan, ayrıca Hindistan ve Amerika’da tarih alanındaki çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Enver Konukçu, 78 yaşında hayata gözlerini yumdu. Atatürk Üniversitesi’nin marka tarihçilerinden Prof. Dr. Enver Konukçu, Erzurum’a 2011 yılında veda etmişti. 40 yılı aşkın bir süredir Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan ve tarih araştırmalarıyla dikkat çeken Konukçu, Ermeniler tarafından gerçekleştirilen soykırımı, yürüttüğü mezar kazılarıyla belgeleyen başlıca tarihçiler arasında bulunuyordu. Konukçu, tarih bilimine sunduğu katkıların yanı sıra, Erzurum’un tarih ve kültür hayatına kazandırdığı eserlerle de tanınıyordu. 1944 Bolu doğumlu olan Enver Korukçu çok değerli çalışmaları yanında; özellikle Iğdır Oba; Kars, Subatan, Erzurum Alaca ve Yeşilyayla’da Ermenilerin öldürdüğü Türklere ait toplu mezarları tespit ederek ilim âlemine sunmuştu.

 

Konukçu’nun cenazesi Aydın merkezde Kemer camiinde kılınacak ikindi namazının ardından Kemer mezarlığına defnedilecek. Bizde Erzurum Ajans olarak merhuma Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine sabır ve başsağlığı dileriz.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.