Türkiye Haber Girişi : 24 Kasım 2022 13:50

Prof. Dr. Görür'den ürküten uyarı: 400 bin insanın can güvenliği yok

Prof. Dr. Görür'den ürküten uyarı: 400 bin insanın can güvenliği yok
Jeolog, Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul depremine ilişkin uyarılarda bulundu. Görür, "Her bir binayı 5 kat ve her katı 2 daire kabul eder ve her dairede 4 kişinin yaşadığını düşünürsek 400 bin insanın can güvenliği yok demektir" dedi.

Türkiye'de yaşanan her deprem sonrası gözlerin çevrildiği Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından önemli paylaşımlarda bulundu.

 

Naci Görür'ün paylaşımları şöyle:

 

Arkadaşlar, herkes doğal olarak depremde az can kaybı olmasını arzu eder ve bu doğrultuda konuşanlara da daha meyilli olur. Bu söylemler idarecilerin de hoşuna gider.

 

Belirli amaçlarla kimi yazılımlar kullanılarak böyle senaryolar oluşturmak mümkün. Bilgisayar ve yazılım sevdalıları bizim mantığa dayalı parmak hesabımızı pek sevmezler. Doğa da bilgisayarı sevmez.

 

Şimdi ben size parmak hesabı ile bir hesap yapayım siz makul olup olmadığına karar verin: İstanbul'da beklenen depremde çok ağır hasar görecek bina sayısının 59 bin olduğu söyleniyor.

 

Can kayıpları en fazla bu binalardan çıkacaktır. Ben desem ki bu 59 bin binanın 49 bininde de hiç kimsenin burnu kanamasın, geriye 10 bin bina kalır. Şimdi kabul edelim ki bu 10 bin binada yaşayan insanların can güvenliği yok. Hepsi ölebilirler demiyorum ama en büyük tehdit altında bu insanlar olacaktır.

 

Her bir binayı 5 kat ve her katı 2 daire kabul eder ve her dairede 4 kişinin yaşadığını düşünürsek 400 bin insanın can güvenliği yok demektir. Bu hesabın neyi yanlış. Yazılımın ve senaryon olsa nolur, olmasa nolur.

 

Ben bu hesabımda hiç bir zaman bu insanların tümünün ölebileceğini söylemedim ama tehlikenin büyüklüğünü anlatmak istedim. Tehlikenin büyüklüğünü bilmeden önlem alamazsınız. Sevgiyle."

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.