Kültür-Sanat Haber Girişi : 08 Kasım 2014 12:46

Prof. Dr. Hatipoğlu, Erzurum'da Kerbelayı anlattı

Prof. Dr. Hatipoğlu, Erzurum'da Kerbelayı anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Kerbela" programında halkla buluştu.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak kente gelen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Kerbela" programında halkla buluştu.

Kazım Karabekir Spor Salonu'nda düzenlenen programa Prof. Dr. Hatipoğlu'nun yanı sıra Pazaryolu İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, diğer yetkililerle vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başlayan programda sahne alan Hatipoğlu, yoğun ilgi altında Muharrem ayının önemi ve Kerbela'yı anlattı. Hatipoğlu, "Muharrem takvim başıdır. Muharrem iki tarafı keskin kılıç gibidir. Muharrem ayı kurtuluş ayıdır" dedi. Ünlü bilim adamı, gecede Hazreti Hüseyin ve 72 müminin şehit edildiği Kerbela'yı anlattı. Başkan Mehmet Sekmen de, konuşmasında Muharrem ayının önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle dedi: "Peygamberin dokunmaya kıyamadığı, üzerine titrediği, 'Hüseyin bendendir, ben Hüseyin'denim. Hüseyin'i seven Allah'ı sever' dediği Hazreti Hüseyin'i susuzluğa, yalnızlığa, katliama, Kerbela'ya terk etmiş olmanın sızısını o günden beri insanlık, üzerinde ağır bir yük olarak taşıyor. Hazreti Hüseyin'in şehadeti veda değil, kavuşmadır; bir son değil başlangıçtır, ayrılık değil, birliktir, beraberliktir, bütünleşmedir. Arşın, meleklerin, yeryüzü ve gökyüzünün gözyaşı döktüğü o mübarek insanın şehadeti, husumetin değil, kutuplaşmanın değil, kamplaşmanın değil, kardeşliğin vesilesidir." Başkan Sekmen daha sonra Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve diğer yetkililere plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.