Bölge Haber Girişi : 25 Mart 2010 01:33

Prof.Dr.Balcı'nın ismi unutulmayacak!..

Prof.Dr.Balcı'nın ismi unutulmayacak!..
Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne açılan “NMR Spektroskopi Laboratuvarına” Prof. Dr. Metin Balcı’nın ismi verildi.
Erzurum Ajans- Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümüne açılan “NMR Spektroskopi Laboratuvarına” Prof. Dr. Metin Balcı’nın ismi verildi.
Laboratuvarın açılış törenine Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, eski Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.
Törende konuşan Fen Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurullah Saraçoğlu, “Sayın Prof. Dr. Metin Balcı, isminin bir laboratuvara verilmesini yetiştirdiği öğrenciler, bölümümüze, üniversitemize ve ülkemize yaptığı bilimsel katkılardan dolayı önemlidir. Hocamız için isminin organik kimyacılar için olmazsa olmazlardan olan NMR laboratuvarına verilmesinin de ayrı bir anlamı olduğunu düşünmekteyim” dedi.
Daha sonra isminin verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ODTÜ Öğretim Görevlilerinden Prof. Dr. Metin Balcı, “Yıllarım Erzurum Atatürk Üniversitesinde geçti. Bütün kariyerimi burada kazandın. Şimdi ODTÜ’deyim. Atatürk Üniversitesinin bendeki yeri apayrıdır” diye konuştu.Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı yapıldı
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.