Spor Haber Girişi : 05 Aralık 2011 18:29

Proje hızlı bir şekilde başladı

Proje hızlı bir şekilde başladı
Erzurum’da Buz ve Kış Sporları ile ilgi proje kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor.
Erzurum Ajans-Erzurum’da Buz ve Kış Sporları ile ilgi proje kaldığı yerden tüm hızıyla devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Çintimar: “Projemiz kapsamında 6 ayda ilimizde 15 bin öğrenciye buzda kaymayı öğretmeyi hedefliyoruz. Şu anda projemiz son sürat devam ediyor” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, “Erzurum`da yaşayıp buzda kaymayı bilmeyen kalmasın projesi” kapsamında ilde 15 bin öğrenciye buzda kaymayı öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. Projenin şu anda 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonunda yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Proje Koordinatörü Ahmet Çelebi ile buz hokeyi ile buz pateni antrenörleri yönetiminde yapılan çalışmalar büyük bir ilgi görürken, öğrencilerin çalışmalarını veliler ile okul yöneticileri de ilgi ile izliyor. Öncelikli olarak projeyi altı ay düşündüklerini ve buralardan çıkacak olan yetenekli çocukları ve gençleri buz ve kış sporlarında faaliyet gösteren, kulüplere vereceklerini ifade eden Çintimar, “Erzurum`da yaşayıp buzda kaymayı bilmeyen kalmasın projesi” kapsamında ilköğretim okullarından 15 bin öğrenciye, 500 kişilik buz hokeyi salonunda, buzda kaymayı öğretmeyi amaçladıklarını belirterek, ``Bunun yanında şu ana kadar liselerden 400, Erzurum Polis Meslek Yüksekokulu`ndan 420 ve Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrencilerden de 290 başvuru aldık” diye konuştu.

MİNİKLER YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

Yetenekli çocukların kulüpler düzeyinde buz sporları yapmalarını sağlamaya çalışacaklarının altını çizen Çintimar, bu projeyi daha da geniş zamana yayabileceklerini belirterek, bu projeye Gençlik ve Spor Başkanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Vali Sebahattin Öztürk’ün de büyük bir önem vcerdiğini vurguladı. Çinhtimar, ``Projemiz kapsamında 6 ayda ilimizde 15 bin öğrenciye buzda kaymayı öğretmeyi hedefliyoruz. Çok farklı bir proje. Çocuklarımız salonlarımıza gelirken velilerimizi de bekliyoruz. Ayrıca çocuklarımıza hediyeler verecek firmaları da bize destek olmaya bekliyoruz. Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç ve Valimiz Sebahattin Öztürk de bize tam destek oluyor. Bu destekler doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İleride bizi uluslararası düzeyde temsil edecek buz hokeycileri yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Ç
intimar, 500 seyirci kapasiteli buz salonunda yapılan çalışmada minik öğrencilere yap boz hediye ederken, hedeflerinin obezite ile mücadele de başarılı olmak olduğunu söyledi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, ``Çocuklarımızın obezite probleminden ve bilgisayar oyunlarından uzaklaştırılıp, sağlıklı bireyler olmaları için çaba sarf ediyoruz`` diye konuştu.