Erzurum Haber Girişi : 10 Aralık 2017 17:39

Pusula Okuma Kulübü'nden Kudüs Programı

Pusula Okuma Kulübü'nden Kudüs Programı
Eğitim ve kültür merkezli çalışmalarıyla dikkatleri çeken 'İnsan Ve Medeniyet Hareketi Erzurum Derneği'nin projesi daha hayat buldu.
Erzurumajans-Eğitim ve kültür merkezli çalışmalarıyla dikkatleri çeken "İnsan Ve Medeniyet Hareketi Erzurum Derneği"nin projesi daha hayat buldu.

Milli Eğitim Bakanlığı ile İnsan ve Medeniyet Hareketi Derneği arasında imzalanan protokolle tüm yurtta uygulamaya konulan "Pusula Okuma Kulübü" projesi, Erzurum'da İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesinde, İnsan ve Medeniyet Hareketi Erzurum Derneği'nin çalışmasıyla ilk programını, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda gerçekleştirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan, İnsan ve Medeniyet Hareketi Erzurum Derneği Başkanı Fahri Güzel, proje kapsamında 12-18 yaş grubu öğrenciler için, okullarda okumanın, edebiyatın, sanatın merkezde yer aldığı bir kültürel atmosfer oluşturmayı, okumaya, araştırmaya, edebiyata ilgili öğrencileri kitaplarla ve yazarlarla buluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Güzel, "Günümüzde FETÖ terörünün cemaat tasavvurunu lekelemesi sebebiyle halkımızın İslami STK ve derneklere bakış açısını olumlu kılma adına vatana ve millete sadık, imanlı evlat yetiştirmenin arzusunu ve iştiyakını taşıdıklarını ve bunun için mücadele ettik. Böylesine güzel bir proje içerisinde, bu kadar değerli öğretmen ve öğrenciyle birlikte yer almak bizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Geleceğin teminatı sevgili çocuklarımıza yeni değerler kazandıracak bu proje içerisinde yer alacak, emek verecek herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Bizim sadece okuyan değil, anlamlı kitaplar okuyan, okuduğunu anlayan ve anladığını yaşama kültürü haline getiren bireylere ihtiyacımız var. Çünkü bir kitap, hatta bir cümle bir çocuğumuzun hayatında yeni bir ufuk kazanmasını sağlayabilir. Bu projede yapmak istediğimiz tam olarak bu. Projemiz çocuklarımızın kendi değerleriyle, kültürüyle, kendi hassasiyetleriyle yetişmiş olan yazarlarla buluşmasını inşallah sağlayacak. Yani çocuklarımız okuyacağı her kitapla kendinde yer alan değeri fark edecek. Aynı zamanda gelişen, değişen ve mazlumların umudu haline gelmiş güzel ülkemizin geleceğinde bir değer olarak yerini alacak. Seçmiş olduğumuz ve temin ederek okullara gönderdiğimiz her ay için yaklaşık 1000 adet kitap da bu düşünceyle özel seçilmiş kitaplardır. Her ay bir kitabın öğrenciler tarafından okunarak bu düşüncelerle öğretmenlerle birlikte müzakerelerini ve bugünkü gibi yazarıyla buluşma programını yapmayı arzu ediyoruz. İlk kitabımız da bugünlerde ümmetin yüreğine kor gibi düşen bir kutsal mekânın fatihi "Selahattin Eyyübi" adlı kitaptır. Bu kitabı bir ay önce seçerken Kudüs'e, İslam Birliğine dair bir düşünceyle yola çıktık. Tevafuk bu ya, küfür tek miilet olduğunu bize yine iki gün önceki açıklamalarıyla hatırlattı. Bu kitap ve çok kıymetli yazarı Abdullah Yıldız hocamız, bugünlerin heyecanıyla ümmet coğrafyasına ve Kudüs'e dair hassasiyetimizi yeniden uyandıracaktır diye arzu ediyorum ve bizi kırmayıp geldiği için yazarımız Abdullah Yıldız hocamıza tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Program, Namaz Gönüllüleri Platformu kurucu üyesi ve programa konu olan Selahattin Eyyübi kitabının yazarı Abdullah Yıldız coşkulu konuşmasının ardından öğrencilerle sohbet edip kitap imzalamasıyla sona erdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.