Erzurum Haber Girişi : 06 Temmuz 2023 11:09

Rahat uyu, artık şehitsin!

Rahat uyu, artık şehitsin!
Vatani görevinin 4. gününde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Erzurumlu er Muhammed Çağrı Toppuz'un, resmi olarak şehit sayılması için ailesinin açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, Er Toppuz'un 3?üncü ölüm yıldönümünde şehit olduğuna karar verdi.

Vatani görevinin 4. gününde rahatsızlanarak hayatını kaybeden Erzurumlu er Muhammed Çağrı Toppuz’un, resmi olarak şehit sayılması için ailesinin açtığı davada karar çıktı. Mahkeme, Er Toppuz’un 3’üncü ölüm yıldönümünde şehit olduğuna karar verdi. Şehidin anne babası, soluğu oğlunun mezarında alarak, “Rahat uyu oğlum artık şehitsin” diye seslendiler.

 

 

Erzurumlu Muhammed Çağrı Toppuz, 2020 yılının Temmuz ayında davul zurnayla gönderildiği askerden Türk Bayrağına sarılı tabutla döndü. Malatya Atalaylar Kışlası’nda vatani görevinin 4’üncü günü akciğer enfeksiyonu geçiren Muhammed, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.  

 

Haber ölüm yıldönümünde geldi

 

Devlet töreni ile üç yıl önce defnedilen ve adına çeşme yaptırılan Er Muhammed Çağrı Toppuz, şehit sayılmadı. Duruma itiraz eden ailesi, üç yıldır mahkeme koridorlarında hukuk mücadelesi veriyordu. Pusula Gazetesi’nin gündeme getirdiği olayda ailenin acısını bir nebze de olsa dindirecek haber, Muhammed’in ölümünün 3’üncü yıldönümünde geldi.

 

 

Rahat uyu oğlum artık şehitsin

 

Baba Abdulgani Toppuz’un açtığı şehitlik davası Ankara 11. İdare Mahkemesi’nce karara bağlandı. Mahkeme, Er Toppuz’un şehit olduğuna karar verdi. Şehidin anne babası haberi duyunca soluğu oğullarının mezarı başında aldı.

 

Şehadet haberini oğluna veren anne Züleyha Toppuz, “Oğlumun elini kınalayıp askere gönderdim. O benim kınalı kuzumdu. Benim çocuğum vatani görevini yaparken şehit oldu. Çok uzun, maddi manevi zor bir dönemden geçtik. Ailece yıllardır bu kararın çıkmasını bekledik. En büyük gururum oğlumun şehit olması, şehit sayılması. Hemen mezarına gittik. Ayrıca da ölümünün yıldönümüydü. Şehadet haberini oğluma verdim. Artık rahat uyuyabilirsin, şehitsin dedim” ifadelerini kullandı.

 

 

Oğlunun şehadetini rüyasında görmüş

 

Oğlunun askere gitmeden bir yıl önce şehit olduğunu rüyasında gördüğünü anlatan Anne Toppuz, “ Rüyamda oğlumu Türk bayrağına sarılı tabutla getiriyorlardı. Cenaze namazı kılınıyordu, cenaze törenini gördüm. Hala dün görmüşüm gibi hatırlıyorum. O rüyadan çok etkilenmiştim, gerçek olacağını bilemedim” dedi.

 

 

Üç yıllık hukuk mücadelesi

 

Üç yıldır hukuk mücadelesi verdiğini belirten Baba Abdulgani Toppuz ise, “ Ben evladımı defin edene kadar şehit olduğunu biliyordum. Tüm devlet erkanı cenaze törenine katıldı. Şehitliğe defnetmek istediler. Adına şehit çeşmesi yaptırıldı. Mehmetçik Vakfı, annesi ve bana 100 bin lira tutarında para gönderdi. Vakfın gönderdiği para ile avukat tutup SGK’ya dava açarak süreci başlatmıştım. Evladım şehit sayılana kadar da bu mücadeleyi bırakmayacaktım. Şükürler olsun ki mutlu haberi aldık. Bir nebze de olsa içimize su serpildi. Acımız hala taze ama gururluyuz. Oğlumuz artık rahat uyuyabilir” diye konuştu. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.