Erzurum Haber Girişi : 05 Ocak 2023 18:05

Rakamlarla Erzurum'un suç dünyası!

Rakamlarla Erzurum'un suç dünyası!
Erzurum İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, '2022 Yılı Genel Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi. Tuncer'in açıklamalarını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

Emniyet Müdürlüğü brifing salonunda gazetecilerle bir araya gelen İl Emniyet Müdürü Levent Tuncer, 2022 yılında kentte meydana gelen olayları rakamlarla anlattı.  

 

 

Tuncer, "Bu değerlendirmede Erzurum'a baktığımızda tüm suçlar anlamında çok iyi bir noktada olduğumuz aşikardır. Erzurum, Türkiye'nin yüz ölçümü büyüklüğü olarak 4, nüfus olarak ise öğrencilerle yaklaşık 1 milyona hitap eden bir şehir. Böylesine hareketli ve canlı bir şehirde suç mutlaka olacaktır. Amacımız bu suçu en aza indirmek, mümkünse hiç olmamasını sağlamak. Bu anlamda bizler büyük bir özveri ve gayret gösteriyoruz. Bu da suçun belli noktalarda azalmasını ya da sabitlenmesini sağlıyor. Asayiş suçlarında kişilere ve mal varlığına karşı işlenen suçlarda belli oranda bir artış var ancak ülke genelindeki artışlarda Erzurum ülke ortalamasının altında bir rakama sahip" dedi.

 

 

RAKAMLARLA SUÇ DÜNYASI

 

Erzurum genelinde 2022 yılında toplam 13 bin 539 asayiş olayının meydana geldiğini ifade eden Tuncer, "Bunlardan 6 bin 736 olay kişilere karşı işlenen, 2 bin 546 olay mal varlığına karşı işlenen suçlar, 4 bin 257'si ise diğer suçlar olarak nitelendirdiğimiz suçlardır. 2022 yılında kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 95, malvarlığına karşı işlenen suçlarda yüzde 66,6 aydınlatma oranı ile ülke geneli aydınlatma oranının üstünde bir başarı sağlanmıştır. Meydana gelen tüm olaylarda aydınlatma oranımız yüzde 90 olmuş, bu olaylara karışan 14 bin 614 şüpheli şahıs yakalanmış, 514 olay şüphelisi tutuklanmıştır. Ayrıca Asayiş Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalar sonucunda bin 199 aranan şahıs yakalanmış, bunlardan da 849 şahıs tutuklanmış; 93 ruhsatsız tabanca, 28 kurusıkı tabanca, 32 ruhsatsız av tüfeği, 322 bıçak ele geçirilmiştir" diye konuştu. HABER MERKEZİ  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • yakutiyeli 06 Ocak 2023 19:03

    müdürüm caddede bi yürüsenizde hişto takımını görseniz