Bölge Haber Girişi : 03 Mayıs 2010 00:01

Rasim Fırat başkanlığını korudu!

Rasim Fırat başkanlığını korudu!
Seçimde, 310 delegenin 197 oyunu alan Fırat, yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Hikmet Karaca ise 104 delegenin oyunu aldı.

Erzurum Ajans-Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) 28. Olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Başkan Rasim Fırat yeniden birlik başkanlığına seçildi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binasında bulunan Zirve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulda 193 delegenin oyunu alan Rasim Fırat ESOB’da yeniden başkanlık görevine getirildi. Diğer aday Hikmet Karaca ise 104 delegenin oyunu aldı.
Divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarları konfederasyonu Genel Sekreteri Naci Sunkalar’ın, divan üyeliklerini ise Oda başkanları İskender Aktepe, Ali Özengiz ve Remzi Keteci’nin yaptığı genel kurula katılım oldukça yüksek oldu.
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan ESOB Başkanı Rasim Fırat, Erzurum’da kurulması planlanan ikinci üniversitenin şehrin doğu bölgesine kurulması yönündeki tekliflerini tekrarlayarak, bu bölgenin canlandırılması için ikinci üniversitenin büyük bir şans olacağını kaydetti. Şehir merkezinde trafik konusunda yaşanan sıkıntıların giderilmesini isteyen Fırat, trafik güzergahlarının yeniden düzenlenmesini ve park alanı konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Seyyar satıcılar için modern halk pazarları oluşturulması konusunda yerel yönetimlerden destek isteyen Fırat, esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü konusunda ilgili mercilerle sürekli işbirliği halinde olduklarını kaydetti.
Yönetim Kurulu ve denetim Kurulu raporlarının onaylanmasından sonra dilek ve temenni konuşmalarına geçildi. Bu bölümde söz alan Seyyar Satıcılar Odası Başkanı İskender Aktepe, yerel yönetimlerin odalarla işbirliği haline dolamsını isteyerek, yaşadıkları sorunları çözüm üretmek için yetkili mercilere ulaşmakta güçlük çektiklerini ifade etti.
Bu bölümde konuşan Başkan adayı Matbaacılar Odası Başkanı Hikmet Karaca, esnaf ve sanatkarların yaşadığı sorunlara çözüm üretmek için göreve talip olduklarını söyledi.
Yapılan seçimlerde mevcut başkan Rasim Fırat 193 delegenin oyunu alarak yeniden ESOB başkanlığına seçilirken, diğer aday karaca 104 üyenin oyunu alabildi. Fırat, sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı teşekkür konuşmasında önümüzdeki dönemde esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü konusunda ellerinden gelen tüm çabayı ortaya koyacaklarını bildirdi. Birlik ve beraberlik içerisinde hizmetlerin devam ettirileceğini kaydeden Fırat, üyelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.
ESOB’un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; “Rasim Fırat, Ahmet Topçuoğlu, Mustafa Kumbasar, Nusret Zengin, Fatih Çiftçi, Zeki Pınar ve İshak Karslıoğlu”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.