Erzurum Haber Girişi : 29 Ocak 2013 11:56

Rektör Budak'ın son sözleri ne oldu?

Rektör Budak'ın son sözleri ne oldu?
Prof. Dr. Budak'ı intihara götüren sır perdesini aralamak için cep telefonu dökümanı ve son bir ay içerisinde yaptığı telefon görüşmelerini mercek altına alacak.
Erzurumajans-Bayburt Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Gökhan Budak'ın bileklerini keserek 4'ncü kattan ölüme atladığı 'sır dolu intihar' ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor.

BİLGİSAYARI İLE CEP TELEFONU İNCELENİYOR

Rektör Budak'ı intihara sürükleyen olayların aydınlatılması için Cumhuriyet Savcılığı'nın başlattığı geniş çaplı soruşturma kapsamında, Rektör'ün kullandığı bilgisayarları ile cep telefonları incelemeye alındı. Budak'ın cep telefonu dokümanı ve son bir ay içerisinde yaptığı telefon görüşmeleri mercek altına alınacak. Rektör Budak'ın Bayburt Üniversitesi'ndeki makamında ve hep yanında taşıdığı dizüstü bilgisayarına da polis tarafından incelenmek üzere el konuldu.

GECE TELEVİZYON İZLERKEN KANEPEDE UYUMUŞ


İntihar eden Rektör Budak'ın eşi Sibel Budak, kendisini biraz toparladıktan sonra detaylı ifadesi alındı. Eşinin herhangi bir psikolojik rahatsızlığı bulunmadığını, çevresinde neşeli ve güler yüzlü birisi olarak tanındığını belirten Sibel Budak, "Neden böyle bir şey yaptı biz de bilmiyoruz. Keşke bize bir mektup bıraksaydı. Niçin böyle yaptığına bir türlü anlam veremiyoruz. Yaşadığımız sürece eşimin neden böyle bir ölümü seçtiğini araştıracağız" dedi. Acılı eş, olay günü ile ilgili de şunları söyledi: "Cuma namazından sonra kocam ve küçük oğlumla birlikte makam aracı ile Bayburt'tan Erzurum'a geldik. Biraz sıkıntı bastığını söyledi, 'Akraba ziyaretine gidelim, açılırsın' dedim. Ziyarete gittik akşam eve döndük. Gece televizyon izlerken kanapede uyumuş. Uyandırdım yatağa götürdüm. Sabah namazına kalktı, annem bizde kalıyordu. Annemle karşılaşmış, Annem, 'Uykun kaçtıysa ayran yapayım' demiş. 'Yok, uykum var' deyip tekrar yattı.

 SON SÖZÜ 'BAŞARAMADIM' OLDU

Sabah 09.00'da uyandı. Bizde uyanmıştık. Banyoya girdi. Aradan bir süre geçti, çıkmayınca kapıyı çaldım. 'Tamam, çıkıyorum' dedi. Saat 10.00'da banyodan pijamasından sular akarak çıktı ve mutfağın balkonuna yöneldi. 'Gökhan, Gökhan, ne yapıyorsun?' dedim. Beni hiç duymuyordu. 'Başaramadım' diye bağırıp balkonunun kapısını açtıktan sonra demirlerden sol bacağını aşırarak kendini boşluğa bıraktı. Atlarken hiç tereddüt etmedi ve duraksamadı."

 "KULLANDIĞI İLAÇLARMI YAPTI BİLEMİYORUM"

Kullandığı ilaçlarla ilgili soru üzerine acılı eş Sibel Budak, "Yaklaşık 20 yıldır anti depresan ilaç kullanıyordu. Onu dışında da zayıflamak için bitkisel ilaçlar kullanıyordu. Anti depresan ilaçları kullanmadığı zaman ensesinde uyuşma, boyun kaslarında gerilme olduğunu söylüyordu. Kullandığı bitkisel ilaçlarda stres, ateş basması, terleme ve iştahsızlık yaratıyordu o nedenle Perşembe gününden itibaren ilaçları kullanmayı bıraktı. Tiroid değerlerinin yüksek olduğunu düşünüyordu ve Pazartesi günü hastaneye gidip değerlerini ölçtürecekti. 4 yıl önce aynı şikayetleri yaşamış hastaneye gittiğinde troit değerleri yüksek çıkmıştı. İntihar etmesinde kullandığı ilaçlar mı etkili oldu bilemiyorum" dedi.

ZAYIFLAMAYI BAŞARAMADIĞINI İMA ETMİŞ OLABİLİR


Soruşturmayı yürüten Savcı, intiharla ilgili gizemi artıran 'başaramadım' sözünün arkasındaki nedeni araştırıyor. Savcı ve polis, 'başaramadım' sözünün zayıflamak için kullandığı ilaçların etkili olmaması nedeniyle söylenmiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.