Erzurum Düzenleme Tarihi : 07 Şubat 2024 16:00 Haber Girişi : 07 Şubat 2024 13:53

Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını hiçe saydı! 

Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını hiçe saydı! 
Atatürk Üniversitesi'nde işten çıkarılan işçiler yıllardır verdikleri hukuk mücadelesi kazandı ancak Rektör Ömer Çomaklı'yı aşamadılar. İşte detaylar
Rektör Çomaklı mahkeme kararlarını hiçe saydı! 

Mağdur işçiler işe aılanmadı, tazminatları ödenmedi

 

Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan 38 işçi, iddiaya göre sendikal haklarını istedikleri gerekçesiyle 2019 yılında işten çıkarıldı. Yıllardır hukuk mücadelesini sürdüren işçilerden Murat Eşsiz ve Harun Yaşarbaş, işe iadelerini sağlamayan ve tazminatlarının tamamını ödemeyen üniversite yönetimine isyan etti.

 

Atatürk Üniversitesi’nde 10, 15 ve 22 yıla kadar kadrolu olarak çalışan ve sosyal haklarını istedikleri için gece yarısı SMS’le işten çıkarılan Atatürk Üniversitesi çalışanlarının bir kısmı Rektörlüğe karşı açtıkları davayı kazanmış olmalarına rağmen işe iade edilmedi.

 

 

Mahkeme kararına rağmen tazminatlarının yarısı ödenen işçilerden Murat Eşsiz ve Harun Yaşarbaş, “Yıllardır mağduruz, kimse bizimle ilgilenmiyor. Ekmeğimizin davasında hukuk mücadelemizi sürdürdük ve kazandık ancak Rektör Ömer Çomaklı’nın talimatıyla ne işe alınıyoruz ne de tazminatlarımız ödenmiyor” dediler.

 

2019 yılında toplu çıkış verilmesinden sonra işçilerin ‘özel bir sözleşmeyle’ yeniden işe alındığını anlatan Murat Eşsiz, şöyle dedi: “Biz işe iade davası açtık çünkü biz kadrolu işçiydik. Ama sözleşme imzaladığımız için işe iadeyi kaybettik. Sonrasında bir süre özelde çalışmaya devam ettik. Bu sırada biz tekrar sendikal haklarımız için dava açtık. Bunun neticesinde Rektör Ömer Çomaklı, 38 işçi içinden beni ve arkadaşım Harun Yaşarbaş’ı kurban seçti ve hiçbir gerekçe olmadın bizi bir kez daha işten çıkardı. Amacının işçileri korkutup davadan vazgeçirmek olduğunu düşünüyoruz. Yeniden işe iade davası açtık ve kazandık. Kazandığımız halde ne bizi işe geri aldı ne de tazminatımızın tamamını ödemedi.”

 

 

Bundan sonraki süreçte alacak davası açacaklarını belirten Harun Yaşarbaş ise “Biz hukuk tanımayan Rektör Ömer Çomaklı’dan ve ilgili birimlerden hakkımızı istiyoruz. Bizi kadrolu işimize geri alsın” diye konuştu.

 

Atatürk Üniversitesi yönetiminin mahkeme kararı karşısında ne yapacağı merak konusu oldu. Onur SAĞSÖZ

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Dadas 12 Şubat 2024 10:31

    Sorsan işten çıkarılanlar için vardır yaptıkları birşey ondan çıkardık derler işin gerçeği özel olsun devlet olsun her yerde insanların çekememezliği ayak kaydırması ekmekle oynaması, birilerini çıkarıp söz verdiklerini yerlerine alma mevzusu hepsi var herşeye kılıf uyduran yöneticiler ve yöneticilerin kullandıkları çalışan iş arkadaşları sonucta yöneticiye istihbarat sağlıyorlar... Bunlar 182 MHRS de çalışırken de vardı her yerde olacak. Ama unutulan birşey var herkesle adalet terazisinin kurulacağı yaratılmış bütün canlıların katılacağı büyük toplantıda bütün hak yiyenlerle görüşecez...

  • Murat 10 Şubat 2024 16:54

    Doğruysa Allah belanızı versin ne diyim normal bir hukuk devleti olsak bunlar olabilir mi ? Bakarsan her şey kitabına uygun ama adalet mi HAYIR !!

  • İsimsiz 09 Şubat 2024 15:00

    Çomaklı ataması yapılmış güvenlik soruşturması tamamlanmış hekimleri de göreve başlatmıyor..sorsan en dindar onlar. Ama.hak hukuk yeme konusunda üzerlerine yok

  • Sağlık 08 Şubat 2024 17:14

    Üniversitede heleki hastenede neler dönüyor neler. Atatürk üniversitesi araştırma Hastanesi'de sağlık bakanlığına geçmesi gerek.

  • Mustafa Doğu 08 Şubat 2024 14:57

    Güzelim Üniversitemizi mahvettiler Bölümlerde özellikle Tıp Fakültesinde hoca bırakmadılar Üniversitenin ne Ulusal nede Uluslar arası sıralamada bilimsel bir dergide makalesi varmı daha söylenecek çok şey var bir kaç tane daha cesur gazeteci lazım.

  • Mustafa Doğu 08 Şubat 2024 14:56

    Güzelim Üniversitemizi mahvettiler Bölümlerde özellikle Tıp Fakültesinde hoca bırakmadılar Üniversitenin ne Ulusal nede Uluslar arası sıralamada bilimsel bir dergide makalesi varmı daha söylenecek çok şey var bir kaç tane daha cesur gazeteci lazım.

  • Dadaş 08 Şubat 2024 09:20

    Rektör bu ise hocaları ne olur, yetiştirdikleri öğrenciler ne olur. Sadece bu değil her yerde böyle haksızlık var. Türk milleti uyumuş kansızlar iş başında.

  • Dogru konusan 08 Şubat 2024 02:26

    Elbet vardır bir suclari bazende sonuc değil sebep bakmak gerek

  • Vatandaş 07 Şubat 2024 21:45

    Bu ülkede adalet varmiki hak arasan ne olacak Kanunsuzlugun kanun olduğu ,haramilerin zalimlerin yapanin yanına kar kaldığı ülkem

  • Sağlık Olsun 07 Şubat 2024 18:39

    Onur Bey sizin basından kadro alanlara hak mı görüyor sunuz

  • Murat Eşsiz 07 Şubat 2024 18:21

    Hakkımızı alana kadar susmayacağız burda alamazsak ahirette hesaplaşırız orda hesap şaşmaz ilahi adalet var imanlarını isteyacez

  • Ali er 07 Şubat 2024 16:24

    Rektör kızını oğlunu yeğenini işe almakla meşgul öyle bir torpil yapıyorlarki hrşstiyan orfadohs katalik böyle torpil yapamaz.

  • Dadas 07 Şubat 2024 16:20

    182 MHRS çalışanlarina aynı işe alinmadilar geriye. İki yüz kişiye yakın kişi Mayıs 2022 de ihaleyi alan firma tarafından alınmadı ve boşta kaldılar. İşe iade davası açtılar fakat ise iadeleri yapılmadı tazminat aldılar ancak hala iş bulamayan insanlar var Erzurum'da. Anlaşılan hak dünyada alınamıyor ilahi adalet terazisinin kurulacağı büyük toplantıya yaratılan herkesi katılacağı güne kaldı hakları...Yazık...