Türkiye Haber Girişi : 06 Ocak 2022 14:29

Resmi Gazete'de yayımlandı, 2 şehrin sınırları değişti

Resmi Gazete'de yayımlandı, 2 şehrin sınırları değişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı yeni kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

ERZURUM AJANS - Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre, 2 şehirde sınırlar değişti. Bitlis'in bir köyü, Siirt'e bağlandı.

 

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Çelebibağ Flamingo Alanı Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsü değerlendirildi. Bunun sonucunda sınır ve koordinatları gösterilen alan, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.

 

2 ilin sınırı değişti

 

Cumhurbaşkanı kararına göre; Doğu Anadolu Bölgesine bağlı Bitlis ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne bağlı Siirt'in sınırları değişti. Bitlis'in merkez ilçesine bağlı Cevizdalı köyü, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlandı.

 

Bazı alanlar TPAO'ya münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi


Yine bugün yayımlanan bir karara göre ise, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Endüstri Bölgesi'nin sınırları değiştirilerek bazı alanlar TPAO'ya münferit yatırım yeri olarak tahsis edildi.


Van'daki Çelebibağ Flamingo Alanı Hassas alan ilan edildi

 

Resmi Gazete'nin son sayısında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir takım kararlar yayımlandı. Buna göre; Van'ın Erciş ilçesi sınırları içerisinde bulunan Çelebibağ Flamingo Alanı Potansiyel Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, sınır ve koordinatları gösterilen alanın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.