Ekonomi Haber Girişi : 21 Eylül 2023 11:27

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte avukatlık ücretleri

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte avukatlık ücretleri
Avukatlara ödenecek en az ücret 15 bin 800 TL oldu! Dava ücretleri 8 bin liradan başlayacak.

Avukatlara ödenecek en az ücret 15 bin 800 TL oldu! Dava ücretleri 8 bin liradan başlayacak.

 

 

Avukatlık asgari ücret tarifesi belli oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre avukatlara ödenecek asgari ücret 15 bin 800 lira oldu. Dava ücretleri ise 8 bin liradan başlayıp 67 bin liraya kadar çıkabilecek.

 

Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın "Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi'ne" ilişkin tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre; avukatlara ödenecek asgari ücret 15 bin 800 TL, dava ücretleri ise 8 bin TL'den başlayacak.

 

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre; kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 TL olarak belirlendi. Dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında olacak. Avukatlara büroda sözlü danışma ücreti ilk 1 saat için 2 bin 300 TL, sonraki her 1 saat için bin 300 TL, çağrı üzerine gidilen yerde 1 saate kadar sözlü danışma ücreti ise 4 bin 800 TL oldu.

 

Belgelerin hazırlanması için avukatlara ödenecek ücret de tebliğde açıklandı. Kira sözleşmeleri, tüzükler, yönetmelikler, miras sözleşmeleri, ve vasiyetnameler gibi belgelerin hazırlanması için avukatlara 19 bin TL ücret ödenmesi gerekecek. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.