Türkiye Haber Girişi : 04 Ağustos 2023 10:07

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni kademe

Resmi Gazete'de yayımlandı! İşte yeni kademe
Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TSK'nın yeni komuta kademesi...

Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte TSK'nın yeni komuta kademesi...

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarını imzaladı. Yüksek Askeri Şura Toplantısı'nda (YAŞ) alınan terfi ve atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ toplantısı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Silahlı Kuvvetlerindeki atamalara göre, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak Genelkurmay Başkanı olarak atandı. Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Kara Kuvvetleri Komutanı, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ise Hava Kuvvetleri Komutanı olarak atandı.

 

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerindeki 25 general ile 7 amiral ve 63 albay da 30 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere bir üst rütbeye terfi ettirildi. Bu kapsamda, 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olmak üzere 32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise 2 yıl uzatıldı. 2 general yaş haddi nedeniyle 1 Eylül 2023'ten, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023'ten geçerli olarak emekliye sevk edildi.

 

İlk kadın amiral 

 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda da Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. Böylece Gökçen Fırat, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ilk kadın amirali ünvanının sahibi oldu. Kaynak/Pusula

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.