Siyaset Haber Girişi : 27 Mart 2018 19:30

Roermond Belediye Meclisinde iki genç Oltulu

Roermond Belediye Meclisinde iki genç Oltulu
Oltulu iki genç gurbetçi Hollanda’da siyasete atıldı. Hollanda’nın Roermond şehrinde yapılmış olan belediye meclisi seçimlerinde iki genç Oltulu meclis üyeliğine seçilerek büyük bir başarıya imza attı.
Erzurumajans-Oltulu iki genç gurbetçi Hollanda’da siyasete atıldı. Hollanda’nın Roermond şehrinde yapılmış olan belediye meclisi seçimlerinde iki genç Oltulu meclis üyeliğine seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Üst düzey Meclis üyeliğine seçilen Selami Coşkun(30) ve Turgut Çelebi(24) şehri yöneten 31 meclis üyesinin arasına girmeyi başardı.

İki genç gurbetçinin elde ettikleri bu başarı doğdukları Oltu’da da büyük bir sevinçle karşılandı.

Oltu’nun Tutmaç Mahallesi nüfusuna kayıtlı Selami Coşkun ile Turgut Çelebi’nin genç yaşlarına rağmen Roermond şehrinde belediye meclis üyeliğine seçilmesi için şehirde yaşayan yüzlerce gurbetçi de canla başla çalıştı.

Çiçeği burnunda Roermond şehri belediye meclis üyesi Selami Coşkun yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere Hollanda’da belediye başkanları başka bir ülkeden seçilmiyor. Dolayısıyla şehirlerin en üst düzey siyaset yapılan alanı belediye meclisi üyeliğidir. Amacımız Hollanda’daki hemşerilerimize layık oldukları hizmetleri götürmektir. Desteklerini esirgemeyen tüm dostlarımıza, hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Türklerin kurmuş olduğu DENK partisinden liste başı olup toplamda 396 oy alan Selami Coşkun, Hollanda Meclisinde Can Dündar’a “vatan haini” diyerek “Sözde Ermeni Soykırımı Yasası” oylamasında Avrupa’da tek karşı oy kullanarak yasanın geçmesini kabul etmeyen ve Netenyahu’nun Hollanda gezisinde “Ben katil eli sıkmam” tepkisiyle ses getirmişti.

Öte yandan Roermond Belediye Meclisine seçilen diğer bir Oltulu Turgut Çelebi ise yine şehirdeki başka bir yerel partiden aday olup aldığı 259 oyla meclis üyesi oldu. Roermond şehrini yöneten 31 meclis üyesinden ikisinin Oltulu olması, gerek Hollanda da yaşayan gurbetçiler arasında gerekse Oltu’da büyük sevinç uyandırdı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.