Romeo ve Jüliet'in Tortum versiyonu!

Bir dünya klasiği olan William Shakespeare’nin ünlü  Romeo ve Jüliet’in oyununu sahnede hem de turne yapan İngiliz oyuncular tarafından İngilizce izleme şansına kavuşan ender kişilerden biri olma mutluluğunu yaşamanın tam da tadına varıyorum ki, bu oyunun bir de Tortum versiyonunu izleme imkanına kavuşacağım aklıma bile gelmezdi! Evet. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nin oyuncuları tarafından hafta sonu hem de facebook üzerinden Romeo ve Jüliet oyunu sahneye kondu. Bu defa oyun bildiğimiz konuyu içeriyordu ama olayın geçtiği yerin Tortum olması ve bu iki kahramanın da Tortumlu olması, keyif ötesi bir şey oldu. Zaten oyunun başında Romeo ve Jüliet’in Tortumlu olduğunun söylenmesi oyuna ‘gel izle’ dedirtti. Paslanmıştık bayağı bir, seyretmesek olmadı..

 

Tabi böylesine bir farkındalığa imza atan da Sanat Merkezinin oyuncuları başta Cumhur Seval olmak üzere Emrah Çılgı ve Yakup Çağlayan oldu. Metin Kara’nın müzik, Evren Örs’ün de kostümü ile renk kattığı tek perdelik oyun, ben gibi izleyicilerin de bayağı bir beğenisini kazandı. Özellikle kullanılan şiveli dil ve Romeo ile Jüliet’in arasındaki aşkın farklı bir tatda anlatımı, bilhassa doğaçlama oyun türünün başarılı bir örneği olarak karşımıza çıktı. Ne yalan söyleyeyim, belki de bir tiyatro oyununa epeydir hasret kalmışız diye hemen üstüne atladığımız oyun oldu bu oyun.  Ezber bozan bir konu ve oyun ile biz izleyenlere neşeli bir saat geçirten başta Sanat Merkezi Müdürü Ergün Engin olmak üzere, sanatçı arkadaşlara, yardımcı oyunculara ve tabii ki yayını sağlayan o teknik ekibe kocaman bir alkış gönderiyorum buradan. Bize ne olur, hep böyle gelin!

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Yolunu değiştirmeden devam ettiğin sürece ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur! ( Konfüçyüs)

DUVARIN DİLİ: Beni yokluğunla savaştırma. Kaybederim!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.