Siyaset Haber Girişi : 26 Kasım 2023 11:45

Rozet töreni sonrasında adaylık başvurusu yaptı

Rozet töreni sonrasında adaylık başvurusu yaptı
Erzurum'da iddiaya göre DEVA Partisi'nden istifa eden 800 kişi, AK Parti'ye katıldı. Siyasi manipülasyon yapıldığını söyleyen DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl: Horasan?da 67, Karayazı?da 4 üyemiz istifa etti. O ki, 800 kişiyle isimlerini açıklasınlar.

AK Parti İl Başkanlığı’nda Milletvekili Mehmet Emin Öz ile İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun katıldığı törende DEVA Partisi’nin Horasan ve Karayazı ilçe teşkilatlarından istifa eden kişilere rozet takıldı.

 

AK Parti’den yapılan açıklamada 800 kişinin istifa edip parti saflarına geçtiği belirtilirken, DEVA Partisi İl Başkanı Vahit Bingöl, “Ak Parti yetkililerinin kamuoyunu yanıltmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan açıklamaları nedeniyle kendilerini esefle ve şiddetle kınıyorum” dedi.

 

AK Parti’de yapılan törenin ardından yazılı bir açıklama yapan İl Başkanı Bingöl, “Halkımızı yanıltmaya ve manipüle etmeye yönelik törende, partimiz Horasan ilçe teşkilatından 800 kişinin istifa ederek Ak Parti’ye katıldıklarına yönelik hayali, uydurma ve abartılı açıklamalar yapılmış, gerçekle ilgisi olmayan bu açıklamadan sonra kamuoyuna bilgilendirme zarureti doğmuştur. Toplam 637 üyemizin bulunduğu Horasan’da, DEVA Partisi’nden istifalar olduğu doğrudur. Ancak, iddia edildiği gibi 800 kişi değil, Horasan’da sadece 67, Karayazı’da da 4 üyemiz partimizden istifa ederek ve hatta istifaya zorlanarak saf değiştirmişlerdir” dedi.  

 

 

“UYDURUK TÖRENLERLE ALGI OPERASYONU PEŞİNDELER”

 

AK Parti İl teşkilatının  rakamlarla oynayarak ters yüz ettiğini öne süren Başkan Bingöl, şöyle devam etti. “Aziz Erzurum’umuzun hiçbir yarasına merhem olamayanlar yapılan uyduruk törenlerle algı operasyonu peşindedir. Deniz bitmiş, kara görünmüştür. Bu manipülasyonlarla artık bir yere varılamayacaktır. DEVA Partisi Erzurum İl Başkanı olarak, Ak Parti yetkililerini partimizden istifa ederek kendi saflarına katılanların isimlerini kamuoyunun önünde açıklamaya davet ediyorum.”

 

TÖRENDEN SONRA ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSU YAPTI

 

Öte yandan AK Parti’deki rozet takma töreninin ardından istifa eden DEVA Partisi İlçe Başkanı Kenan Şimşek’in amcasının oğlu Medeni Şimşek’in Horasan Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurusu yapması dikkat çekti.

 

Bu arada Kenan Şimşek’in, “Liderimiz Ali Babacan nerede ise biz oradayız”, “Güçlü liderler çare üretir, küçük liderler bahane üretir”, “Evladına gofret alamayan baba, oğluna gemi alan babaya oy veriyorsa yoksulluk kader değildir bu ülkede”, “Türkiye’de bakan veya milletvekili olmak için başarılarla dolu CV’nizin olmasına gerek yok FETÖ’ye fotoğrafınızın olması yeterli”  gibi paylaşımlarını silmediği görüldü. HABER MERKEZİ

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.