Türkiye Haber Girişi : 27 Şubat 2022 10:50

RP'li eski vekilden şok sözler

RP'li eski vekilden şok sözler
Şeyh Said'in torunu İstanbul'da konuştu: Atatürk için skandal sözler...

ERZURUM AJANS - Şeyh Said'in torunu Abdulillah Fırat, İstanbul’daki bir konferansta konuştu. Fırat, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etti.

 

Aykırı.com.tr sitesinde yer alan habere göre İstanbul'da Avesta Yayınları tarafından İsmail Beşikçi Vakfı salonunda düzenlenen, “Hareketinden 97 yıl Sonra Şeyh Said Efendi ve İlk Defa Yayımlanan Kitapları” konulu panelde, Şeyh Sait’in torunu, Refah Partisi eski milletvekili Abdulillah Fırat konuştu.

 

ATATÜRK’E HAKARET ETTİ

 

Torun Abdulillah Fırat konuşmasında dedesi Şeyh Said’ten övgü ile söz ederken, Atatürk’e “Stalin gibi kıyımlar yaptı” diyerek hakaret etti.

 

Şeyh Said’in yanındakilere, “Benim ejderham Mustafa Kemal'dir. O gelecek ve bize büyük zulüm yapacak” dediğini öne süren torun Abdulillah Fırat, Irak'ın kuzeyindeki Peşmerge yönetiminin elebaşı Mesut Barzani’nin babası Molla Mustafa Barzani’nin Şeyh Sait’in yolundan gittiğini iddia etti.

 

 

ŞEYH SAİD’İN TORUNU: "HAYALİ BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN"

 

Şeyh Said'in “bağımsız bir Kürdistan” ideali olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine ise Abdulillah Fırat, "Şeyh Said ırkçı değildi ancak elbette bağımsız bir Kürdistan İslam Devleti hayali ve arzusu vardı" diye konuştu.

 

ETKİNLİĞİN AFİŞİ

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • A.Kartepe 27 Şubat 2022 20:14

    Erzurumlu Atasını gazisini sehidini çok iyi bilir..bilmeyenede bildirir.Atatürk vatan bıraktı bayrak bıraklı siz ne bıraktınız boş konuşmaktan başka..

  • Mahir Yiğit 27 Şubat 2022 17:31

    Abdulillah Fırat sen kimsin T. C. Devletinin kurucusuna dil uzatıyorsun. Senin gibi yönü belli olmayan mahlukatlar eğer bu Devleti ve Atatürk'ü sevmiyorsanız bu ülkeyi terk edin gidin. Sizi bu ülkede tutan yok. Haddinizi bilin.

  • Temel YAVUZ 27 Şubat 2022 13:09

    Vatan hainleri hak ettiği muameleyi görür.

  • S.Tazegul 27 Şubat 2022 12:03

    SANA YAZİKLAR OLSUN.FİRAT BEY.ALLAHTAN KORK.KİNİYORUM.ATATURK,ATATURKTUT.FİRAT EFENDİ