Bölge Haber Girişi : 23 Temmuz 2017 00:30

Ruhumuz 23 Temmuz... Bugün 8 yaşındayız!

Ruhumuz 23 Temmuz... Bugün 8 yaşındayız!
Erzurumajans bugün 8 yaşında...
Bugüne nasıl geldik; ne siz sorun, ne ben yazayım!

Ne badirelerden atladık, ne darbeler yedik.
Bizim öykümüz biraz 'Türkiye' öyküsüdür.
Aç kaldık, bir gece yarısı söktüler sayacımızı ışıksız uyuduk... 
Yılmadık!
Yıkılmadık...

İnternet salonlarından, eş-dost ofislerinden güncelledik sayfalarımızı.

Gazeteciliğin gereği sorgulayan tavrımızdan olsa gerek kimseden destek bulamadık! 
Ama hep dik durduk, asla kalemimizi satmadık ve kimsenin borazanı olmadık!

Öksüz ve yetim iki çocuğun ne hal ve şart altında olursa olsun birbirine sarılmasıdır Erzurumajans'ın öyküsü...

Kim de ne kadar kalmış bilmem ama bizim için vicdani bir duruşun adıdır Erzurumajans...

Bu duruş, öyle günü birlik, on binleri dolduran meydanlara sırtını dönerek 'selfie' çektirenlerin duruşu gibi de değildir!

Gıdım gıdım  tüketilen ve örselenen Erzurum'da, örselendikçe büyüyen Erzurumajans'ın geçmişi; bugün ülkeyi ne hale getirdikleri artık herkesçe bilinen hain yapılara karşı onurlu, kararlı ve demokratik bir duruştur!

...Ve bu öykünün iki kahramanından birisi olan ben; 
Ve gazeteciliğin 'g'sini bile bilmezken aklını çeldiğim Turhan... 

Bir Temmuz sıcağındabrıs'ta, Girne Dağları'ndan limana inerken; 'Turhan var mısın?' demiştim... Serçe parmağım asker Turhan ile o Temmuz sıcağında, Taşucu'nu bile beklemeden kavilleşmiştik ERZURUMAJANS'a...

Biz iki kardeş sözümüzü tuttuk. O Temmuz şafağında 'Yavru Vatan'da birbirimize verdiğimiz söz halen geçerli; siz dünyanın neresinde olursanız olun, biz Erzurum'dan sizi habersiz bırakmayacağız...

***

Bugün 23 Temmuz kuruluş yıl dönümümüz!
8 yıl önce iki yetim ve öksüz çocuk olarak çıktığımız bu yolda şimdi 10 binlerce yoldaşımız olmuş. Bu ajans, bu kentin adıyla ve adının sorumluluğuyla büyüyor.

Bu ajans, büyürken kendi alanında öncülük de yapıyor. En azından çağımızın gereği dijital ortamda gazetecilik yapmanın, 'sanal kahramanlık' ya da 'soytarılık' olmadığını 'reel' kişiliği ve kimliği ile ortaya koyuyor. 

Erzurumajans; ilk gününden bugüne resmi ve tüzel kişiliği olan, 7 gün 24 saat karşınızda muhatap bulabildiğiniz bir yayın organı. 

Her gün ortalama 400-450 bin kişi bizim haber başlıklarımızı görüyor. Birilerinin dedikodularına göre değil, tüm resmi ve dijital verilere göre (google ve diğer mecralarda..)  81 il ve 156 ülkeden günlük 250-275 bin kişi arasında değişen tekil okurumuz mevcut.

Erzurum Ajans; özgün içeriği, tarafsız yayıncılık anlayışı ve bağımsız yazar kadrosuyla fark yaratıyor. Özgür ve objektif  gazeteciliğin halen daha var olduğunu gösteriyor. Tek geliri de bu farkın farkında olan ulusal ve uluslararası bir kaç firmanın profesyonel reklam ajansı. Yani yerel bir haber sitesi olmamıza rağmen yerel yönetimlerle ne ekonomik nede siyasi hiçbir bağımız yok.

Facebook denen fenomende yaklaşık 20 bin, Twitter denen heyulada yaklaşık 10 bin reel takipçimiz var.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Bakanlıklar, Siyasi Parti Genel Merkezleri, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, MİT, RTÜK, TÜİK ve TÜBİTAK ile birlikte bir çok medya takip merkezi (Ajans Pres, Medya Takip vb... ) tarafından anlık izleniyoruz.

'Erzurum' kelimesi internet dünyasında bizimle yani 'erzurumajans' ile özdeş durumda. İnternet arama motorlarına 'Erzurum' kelimesi girildiğinde ilk sıralardayız...

Dünyanın neresinde olursa olsun Erzurumlular,  Erzurum'dan, erzurumajans.com sayesinde; dedikodudan, şantajdan, spekülasyon ve manipülasyondan uzak gerçek haber alıyorlar.

***

23 Temmuz 2009  Erzurum için sıradan bir gün, bizim için başlangıçtı... 

Dündü... 8 yıl önceki bir gündü... 

Bugün; 8 yaşında olan  Erzurumajans daha çocuk sayılır bu yolda... 

Ama hayallerimiz ve hedeflerimiz çok büyük!

Çünkü biz; Palandöken gibi başı dik, 23 Temmuz'un Albayrak'ı kadar onurlu ve güçlü bir kadroyuz.

Yarın; yeni bir başlangıç...

Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk, 98 yıl önce Erzurum'da:

''- Yaz çocuk...'' 

Biz yazmaya devam ediyoruz, dünyanın neresinde olursanız olun sizde okumayı, paylaşmayı sürdürün. Erzurumajans'ı, takip edin ve paylaşın ki hep birlikte büyüyelim...

Unutmadan!

Bu yıl atılım yılımız. Çok yakında tüm takipçilerimizle paylaşacağımız farklı sürprizlerimiz olacak. Yeni yapılanmamızla birlikte (hem teknik, hem de kurumsal) Erzurumajans çok daha farklı olacak ve yine adına yakışır biçimde dijital medyadaki öncülüğünü sürdürecek.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Orhan ÖZSOY 01 Ocak 1970 02:00

    HAYATI BOYUNCA DİK DURUŞUNA VE ADAMLIĞINA ŞAHİTLİK EDECEĞİM ADAŞIM OKUL ARKADAŞIM KALEMİN HİÇ EĞİLMESİN

  • Nermin Varlı 01 Ocak 1970 02:00

    Takip ediyorum.Köşe yazarlarının daha dolu ve donanımlı olmazını bekliyorum.

  • Dr.omer faruk gungor 01 Ocak 1970 02:00

    Yolunuz acik olsun.tarafsiz objektif yayıninizi internetten hergun 5-10 defa okurum.Tebrikler.En guncel Erzurum haberlerine buradan ulaşıyoruz. Nice yiklara

  • OSMAN CAKALOT 01 Ocak 1970 02:00

    Erzurum haberlerini sürekli Erzurumajanstan begenerek ve severek takip ediyorum. Yeni yaşınızı kutluyor basarilarinizin devamını diliyorum.

  • Fatma akgül 01 Ocak 1970 02:00

    Ne güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık 😊

  • Zübeyir Saltuklu 01 Ocak 1970 02:00

    Erdemli olmak, erdemli kalmak ne iyi, ne doğru ve ne güzel şey... yolunuz, bahtınız açık olun Erzurum ajansın doğum günü kutlu olsun... selam ederim.

  • M. Emin Alper 01 Ocak 1970 02:00

    Kutlu olsun! Doğum gününüz gibi, acılarla dolu olsa da yine o gün gibi inadına onurlu ve inadına başı dik olarak geçirdiğiniz yedi yıl, o yedi yıllar eksik olmasın hayatımızdan... Hürmetlerimle.

  • Mustafa Duman 01 Ocak 1970 02:00

    Seni sen değil el söylesin :)) Daha güzelini yazabilir miydim,bilmem de söyleseydin hikayenizi ben yazardım :)) Tebrik ediyor,gözlerinizden öpüyorum.Nice yedi yıllara ...