Erzurum Haber Girişi : 22 Aralık 2020 14:17

Ruslar aktarmayla, Ukraynalılar direkt gelecek

Ruslar aktarmayla, Ukraynalılar direkt gelecek
Rus hükümetinin Erzurum'a uçak iniş izne vermemesi nedeniyle Rus turistler kente aktarmalı seferle gelecek. Ukrayna'dan ilk charter seferi ise Cumartesi günü yapılacak.

Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Pandemi döneminde kış turizmine doping olacak Rus charter seferleri, Rus hükümetinin Erzurum’a uçak iniş izni vermemesi nedeniyle iptal edilmişti. 

 

Tur operatörleri Rusya’nın sadece İstanbul, Ankara, Antalya ve Bodrum havalimanlarına onay vermesiyle plan değişikliğine gitti. 


 
Pandemi sürecinde Avrupa’daki merkezlere alternatif olması açısından Türkiye’ye yönelik kayak tatili programları hazırlayan ve Palandöken Kayak Merkezi’ndeki otellerle görüşen tur operatörleri kayıp yaşamamak için Rus turistleri İstanbul ya da Ankara aktarmalı seferlerle Erzurum’a getirmeyi planladı.

 

 

UKRAYNA’DA SORUN YOK


Rus tur operatörleriyle görüşmelerin sürdüğünü belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Kürşat Özeken, Ukrayna’dan yapılacak charter seferleriyle ilgili sorun olmadığını bildirdi. 

 

İlk charter seferinin Cumartesi günü gerçekleştirileceğini belirten Başkan Özeken, “Hem Rus hem de Ukrayna’dan gelecek turistler için aylar öncesinden hazırlıklar yapmıştık. Ancak Rus hükümetinin Erzurum’a iniş izni vermemesi moralimizi bozsa da çalışmalarımızı etkilemedi. Erzurum’a gelmek isteyen bir çok Rus turisti tur operatörleri İstanbul ya da Ankara aktarmalı seferlerle kente getireceğini duyurdu. Bununla birlikte Ukrayna’dan ilk sefer de Cumartesi günü yapılacak” dedi.

 

 

PALANDÖKEN’LE SINIRLI DEĞİL!


Gelecek olan turistler için şehir turları organizasyonu hazırladıklarını da kaydeden Başkan Kürşat Özeken, şöyle devam etti. 


“İlk etapta Ukrayna’dan gelecek olan misafirlerimize yönelik geniş kapsamlı bir şehir turu düzenleyeceğiz. Ancak bu noktada şehir esnafımızın desteğine ihtiyacımız var. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak onların da en önemli görevi. Oltu taşı ve cağ kebap esnafı başta olmak üzere tüm esnaf kesiminin bu noktada üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Burhanettin Kaya 22 Aralık 2020 14:57

    Bu memlekete kimin en ufak faydası varsa allah razı olsun. Sayın Kürşat ÖZEKEN Beye çalışmaları ve bu şehire katkıları için teşekkür ederiz.

  • Hakan Önsoy 22 Aralık 2020 14:53

    Kürşat başkanımızın emeklerine sağlık 3 yıldır turizm için elinden geleni yapıyor inşallah pandemi belasına takılmazlar