Siyaset Haber Girişi : 25 Şubat 2022 14:07

Ruslar son durumu açıkladı!

Ruslar son durumu açıkladı!
Rusya: 'Ukrayna'da 118 askeri tesis kontrol altına alındı, 150 Ukrayna askeri teslim oldu'

ERZURUM AJANS - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna’ya başlattıkları askeri operasyonlar sırasında, Ukrayna’ya ait 118 askeri tesisin kontrol altına alındığını belirterek, “150 Ukrayna askeri, Rus birliklerine teslim oldu” dedi.


Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekatın ardından, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından operasyonların sonuçlarıyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmeye devam ediyor. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov yaptığı açıklamasında, “Gerçekleştirilen operasyonlar sırasında, Ukrayna'ya ait 118 askeri tesis kontrol altına alındı.

 

Bu alanların arasında 11 askeri havaalanı, 13 komuta merkezi, 14, S-300 ve uçaksavar sistemleri ve 36 radar istasyonu bulunuyor. 5 savaş uçağı, 1 helikopter, 5 insansız hava aracı düşürüldü. Başlatılan özel operasyonların ardından 150 Ukrayna askeri Rus birliklerine teslim oldu. Söz konusu askerlerden 11, Ukrayna ordusunun 53. Mekanize Tugayı'na mensup oldukları belirlendi” dedi.

 

Konaşenkov, Çernobil Nükleer Santrali ve çevresindeki topraklarda tamamen kontrolün sağlandığını belirterek “Çernobil Nükleer Güç Santrali bölgesindeki topraklar, dün Rusya Hava İndirme Güçleri'nin birlikleri tarafından tamamen kontrol altına alınmıştır. Ukrayna ordusu taburlarından birinin askerleri ile nükleer santralin güvenliğinin beraber sağlanması için anlaşmaya varıldı. Nükleer Santral çalışanları normal çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Santral çevresinde radyasyon normal seviyede” dedi.

 

Rus ordusu Kiev'e 80 kilometre mesafede

 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rusya ile Ukrayna ordusunun Kiev'e 80 kilometre mesafede bulunan İvankov şehrinde çatışma halinde olduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca, Rus askerlerinin kuzeyden Belarus tarafından İvankov'a gelerek burada Ukrayna ordusu ile çatışmalara girdiği aktarıldı. Ukrayna ordusunun, Rus askerlerinin İvankov'u geçip Kiev'e gelmemesi için bölgedeki köprüleri imha ettiği de öğrenildi.

 

Kiev metrosundan açıklama

 

Öte yandan Kiev metrosu da bir açıklama yaparak Ruslar tarafından yapılacak muhtemel bir hava saldırısında hangi metro istasyonlarının çalışıp çalışmayacağını duyurdu. Açıklamada, "Muhtemel bir hava saldırısında sirenler çalarsa Dnipro, Gidropark, Darnitsa, Çernigovska, Lesnaya metroları çalışmayacaktır. Bu istasyonlar sığınak olarak ya da yolcu taşımacılığı için güvenli değil. Vatandaşlarımızdan diğer metro istasyonlarını kullanmalarını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. İHA

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.