Siyaset Haber Girişi : 24 Şubat 2022 10:10

Rusya Ukrayna'ya askeri harekat başlattı

Rusya Ukrayna'ya askeri harekat başlattı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donbass'a askeri harekat emri verdi. Askeri operasyonun ardından başkent Kiev'de patlama sesleri duyuldu.

ERZURUM AJANS - Rusya'nın başlattığı askeri operasyonun ardından başkent Kiev'de patlama sesleri duyulurken, halk da kenti terketmeye başladı. Ukrayna'nın Harkov kentinde de patlama sesleri duyuluyor.

 

Rus lider Putin'in askeri harekat operasyonu başlattıklarını duyurmasının ardından Mariopol kentinde de şiddetli patlamalar yaşanıyor.


Ukrayna'dan ilk açıklama! Dışişleri Bakanı'ndan dünyaya çağrı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı” ifadelerini kullandı.


Ukrayna hükümeti, bu sabah saatlerinde Rusya'nın, Ukrayna'ya yönelik saldırılarının başladığını duyurdu.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba Rusya tarafından başlayan saldırıların ardından açıklamalarda bulundu.

 

Devlet Başkanı Zelenskiy, halkı sakin olmaya çağırarak, "Sayın Ukrayna vatandaşları. Bugün sabah saatleri itibariyle Putin, Donbas'ta savaşın başladığını duyurdu. Rusya askeri ve iletişim noktalarını vurdu. Sınır birliklerimiz de saldırı altında. Ukrayna'nın birçok yerinde bombalama sesleri duyuldu. Tüm ülke genelinde sıkıyönetim ilan edeceğiz. ABD Başkanı Biden ile görüştük ve yardım edecekler. Sizden ricamız sakin kalmanız ve evlerinizde durmanız. Biz çalışıyoruz, ordu çalışıyor, tüm savunma ve güvenlik birimimiz çalışıyor. Sizinle sürekli iletişim halinde olacağım. Biz güçlüyüz ve kazanacağız. Biz Ukrayna'yız. Yaşasın Ukrayna" şeklinde konuştu.

 

"Dünya Putin'i durdurabilir"

 

Dışişleri Bakanı Kuleba ise dünyaya çağrıda bulunarak, "Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin'i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı" ifadelerini kullandı.

 

Rusya, savaş uçaklarının düşürüldüğü yönündeki iddiaları yalanladı

 

 

Ukrayna Parlamentosu Rada tarafından alınan kararla, ülke genelinde 30 günlük OHAL ilan ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TSİ 06:00'da yayınladığı bir mesajda Rusya'nın, Ukrayna'nın Donbass Bölgesi topraklarına askeri operasyonlar başlattığını duyurdu. Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı operasyonun ardından Ukrayna Hava Savunma Sistemleri tarafından Rus savaş uçaklarının düşürüldüğü duyuruldu. Ukrayna'nın iddiasını yalanlayan Rusya Savunma Bakanlığı, "Yabancı medya kuruluşları tarafından Ukrayna topraklarına Rus uçağı düştüğü yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

 

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada ise 5 Rus uçağı ve 1 helikopterin düşürüldüğü iddia edilmişti. İHA

 

 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.