Erzurum Haber Girişi : 26 Şubat 2024 11:53

Sabah 05.00'de adeta kıyamet koptu!

Sabah 05.00'de adeta kıyamet koptu!
Erzurum'un Uzundere ilçe merkezinde bulunan sanayi bölgesinde sabaha karşı saat 05.00 civarında meydana gelen göçük, bölgedeki sanayi dükkanları ve üst katlarda yer alan evlerde yıkıma neden oldu.
Sabah 05.00'de adeta kıyamet koptu!

DEPREM SANDILAR

 

Olayın meydana geldiği saatlerde evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyanarak aniden ortaya çıkan tehlike karşısında evlerini terk etmek zorunda kaldı.

 

 

Göçük sebebiyle yıkılan kayalar, ev ve iş yerlerinin duvarlarına çarparak ciddi hasarlara yol açtı. Duvarlarda oluşan çatlaklar, pencerelerin kırılması ve kaya parçalarının evlere girmesi sonucunda çevredeki yapılar güvenlik açısından risk altına girdi.

 

 

Vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anların ardından güvenli bir yer arayışında, evlerinden uzaklaşmak zorunda kaldı. Evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar, tehlikenin adeta geliyorum dediğini belirterek göçük sırasında canlarını zor kurtardıklarını söyledi. İHA 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • ahmet tekin 26 Şubat 2024 22:52

    resimden resmen dere yatagı olduğu görülüyor buna imar izni veren ruhsat veren insan değildir. hepsinin cezalandırılması lazım. Çok şükür yağmurlardan önce olmuş yağmur zamanı olsaydı uzundere kaybolurdu. Facia göz göre göre izin verilmiş. hiçbir zemin etüdü yapılmadımı bu şekilde mi ab ye gireceğiz. insan hayatı bu kadar mu ucuz.

  • Düşünen dadaş 26 Şubat 2024 14:05

    Soruşturma açacak Savcılık Makamına ışık tutacak araştırmalar: 1-) Toprak kayan yerin imar planı ve plan altlıklarından birisi olan jeolojik-jeoteknik etüt raporu var mı? 2-)Rapor var ise o alan uygun olmayan alan mı yoksa önlemli alan mı? 3-)Önlemli alan ise o tesisler yapılmadan önlem alınıp alan uygun hale getirilmiş mi? 4-) İş yerlerinin ruhsatı var mı? 5-)İş yerlerine ruhsat veren idare kim ve yukarıdaki maddelerde belirtilen hususlara idare uymuş mu?