Bölge Haber Girişi : 23 Mayıs 2010 14:13

Safari sirki büyüledi!..

Safari sirki büyüledi!..
Aziziye'de ilk sirk gösterisi büyük beğeni topladı. Üç gün boyunca toplam yedi seanstan oluşan safari sirki gösterisi nefes keserken

Erzurum Ajans-Aziziye’de ilk sirk gösterisi büyük beğeni topladı. Üç gün boyunca toplam yedi seanstan oluşan safari sirki gösterisi nefes keserken, vatandaşların ilgisi beklenenin üzerinde oldu. Sirkin ilk gösterisini Aziziye Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mevlüt Coşkun ve Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, vatandaşlarla birlikte izlediler.
TÜRK BAYRAĞI AYAKTA ALKIŞLANDI
Safari sirkinde, geleneksel gösteri sanatları ve modern gösterilerin harmanlandığı denge gösterileri, palyaçolar, sihirbazlar, ateşbazlar, madrabazlar, akrobatlar, piton yılanı, jimnastikçilerle yaklaşık bir buçuk saat süren çok eğlenceli gösteriler yer aldı.
Sirk gösterisinin bazı bölümlerine seyircilerden oyuncu seçilirken, akrobasi hareketleri esnasında oluşturulan kulede açılan Türk Bayrağı seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Birbirinden ilginç gösterilerin sunulduğu safari sirkinde dev piton yılanı da büyük ilgi gördü.
VATANDAŞIN İLGİSİ BÜYÜK OLDU
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyenin yer tahsisi yaparak öncülük ettiği etkinliğe vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi.
Ekonomik sıkıntıları olan belediyenin maliyeti olmayan etkinliklerle ilçede sosyal hayata canlılık kazandırdığını dile getiren Başkan Fatih Cengiz, “Hemşehrilerimizin günün yorgunluğunu ve stresini atmaları adına güzel bir etkinlik oldu. Birbirinden güzel ve renkli gösterilerin sunulduğu sirke halkımızın heyecanını, neşesini ve ilgisini görmek bizim de şevkimizi artırdı. Düşük maliyetli, ya da bu tür hiç maliyeti olmayan etkinliklerle ilçemizde sosyal hayatı canlandıracak ve halkımızın eğlenmelerine katkı sunacak etkinliklerimiz sürecektir.” diye konuştu.
Sosyal etkinliklerin ilçede toplumsal dayanışmanın ve kaynaşmanın da pekişmesine vesile olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz, belediyelerin rutin hizmetler kadar, sosyal içerikli etkinlikler de sunmalarının öncelikleri arasında olması gerektiğini belirtti.
VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR
İ lk kez canlı olarak sirk izlediklerini dile getiren bazı vatandaşlar, “İlçemizde ve şehrimizde bu tür etkinlikleri görmek bizleri mutlu ediyor. Çok etkilendiğimiz ve heyecanlandığımız birbirinden güzel gösteriler izledik. Başta Belediye Başkanımız Fatih Cengiz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu tür etkinliklerin devamını bekliyoruz.” şeklinde görüş belirttiler.
Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi sahibi İsmail Hakkı Yağcızeybek de Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ve ilçe sakinlerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.