Sağlık Haber Girişi : 16 Ocak 2016 23:45

Sağlık İl Müdürü: Erzurum domuz gribi tehditi altında değil

Sağlık İl Müdürü: Erzurum domuz gribi tehditi altında değil
Erzurum Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, domuz gribinnden öldüğü iddia edilen iki kişiden birinin kronik böbrek yetmezliği, diğerinin ise lösemiden hayatını kaybettiğini bildirdi.
Erzurumajans-Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzururm'da  halk arasında 'Domuz Gribi' olarak bilinen 'H1N1' virüsü salgını ve tehditi olmadığını açıkladı.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, Erzurum'da  domuz gribininden öldüğü iddia edilen iki kişiden birinin kronik böbrek yetmezliği, diğerinin ise lösemiden hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sağlık İl Müdürü Prof. Dr. Serhat Vançelik, bu ay itibariyle grip nedeniyle 120 hastadan numune alındığını söyledi. Hastaneye yatırılan bu hastalardan alınan numunelerin Halk Sağlığı Laboratuvarı'nda incelendiğini anlatan  Vançelik, "Alınan numunelerden 42'sinde H1N1virüsü çıktı. Tedavi altında olan bu hastaların ikisi hayatını kaybetti. Ancak ölüm nedenleri H1N1 virüsünden değil. Biri kronik böbrek yetmezliğinden diğer vatandaşımız ise lösemiden yaşamını yitirdi. Erzurum'da panik olacak kadar H1N1 tehditi söz konusu değil. Vatandaşlarımızı mutlaka grip aşısı olsunlar. Çünkü aşı H1N1 virüsü dahil tüm grip virüslerine yüzde 70 etki gösteriyor" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.