Bölge Haber Girişi : 12 Ocak 2011 13:24

Sağlık meslek lisesinin başarısı!..

Sağlık meslek lisesinin başarısı!..
Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında mezun olacak son sınıf öğrencileri 2010 KPSS de beklenen başarıyı elde etmenin haklı gururunu taşıyor.

Erzurum Ajans-Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden 2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılında mezun olacak son sınıf öğrencileri ‘2010 KPSS’ de beklenen başarıyı elde etmenin haklı gururunu taşıyor.
Oltu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü İkamettin Kaya, “Bilindiği gibi Hemşirelik ve Acil Tıp Teknisyenliği alanlarında KPSS sonucu 50 ve üstünde puan alanlar devlet memuru olarak sağlık kuruluşlarında istihdam edilmektedir” dedi.

Bu yıl KPSS’ye giren 36 öğrencilerinden 21’inin 70’in üzerinde puan aldıklarını dile getiren Kaya, “Öğrencilerimizin tamamı 60’ın üzerinde puan aldı. Geçmiş yıllardaki sağlık memuru alımları baz alındığında bu yıl mezun olacak öğrencilerimizin tamamının KPSS sonuçlarına göre hemşire ve acil tıp teknisyeni olarak sağlık kurumlarında görev yapmaya hak kazanacakları görülmektedir. Öğrencilerimizin bu başarısı, okulumuza olan ilginin artarak devam edeceğini göstermektedir. Bu arada mezun olacak öğrencilerimizden istekli olanların tamamının devlet memuru olarak atanmaları için gerekli mesleki rehberlik çalışmalarını sürdüreceğiz. Elde edilen başarılarla yetinmeyip her alanda başarılara imza atmanın çabası içerisinde olacağız” şeklinde konuştu.

Öğrencilerinin almış olduğu puanlara bakıldığında okul olarak KPSS’de gösterdikleri bu başarıyı yeterli görmediklerini belirten Müdür Kaya, öğrencilerinin gerek kendi alanlarında gerekse başka alanlarda yüksek öğrenim görebilmeleri için LGS ve LYS hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerini yoğun bir şekilde devam ettirdiklerinin altını çizen Kaya, yakın hedeflerini ise önümüzdeki günlerde yapılması planlanan liselerarası bilgi yarışmasında derece yapmak olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.