Erzurum Haber Girişi : 19 Nisan 2012 19:30

Sağlık-sen'den yağmur altında basın açıklaması

Sağlık-sen'den yağmur altında basın açıklaması
Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Gaziantep de Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi olayına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Erzurum Ajans-Sağlık Sen Erzurum Şubesi üyeleri, Gaziantep de Kalp ve Göğüs Cerrahı Op. Dr. Ersin Arslan’ın bıçaklanarak öldürülmesi olayına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Yakutiye Kent Meydanından yapılaması planlanan basın açıklaması aniden başlayan dolu ve yağmur yağışı yüzünden, Turizm Haftası etkinlikleri için kurulmuş olan çadır da gerçekleşti. Erzurum da görev yapan sağlık çalışanları basın açıklamasına yoğun katılım gösterdi.
‘’Bu son olay da göstermektedir ki toplumsal şiddet bugün akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. 17 yaşındaki bir çocuğun bir hekimi, bunun da ötesinde bir insanı öldürecek boyutlara gelmesine ya da getirilmesine neden olan psiko-sosyal faktörleri önlemek ve caydırıcı tedbirleri alma gerekliliğini bugün de vurguluyoruz’’ diyen Sağlık-Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman; Sağlık-sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalan, bir yandan da hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına endişeli olduklarını söyledi.
Duman; ’’Her zaman dile getirdiğimiz gibi, Sağlık Bakanlığı bu konuya proje ve kampanyanın sosyal ortakları ile birlikte daha fazla eğilmelidir’’ dedi.
‘’Ülke insanımız için 7 gün 24 saat kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımıza uygulanan şiddeti halkımızın da tasvip etmediği muhakkaktır. Bu olayları gerçekleştiren sağlıksız zihniyetlere karşı ülke insanımız da tepkisini ortaya koymalıdır’’ diyen Abdullah Duman Doktor Ersin Arslan’ın ölümüyle sonuçlanan saldırıyı kınadıklarını söyledi.
Duman son olarak tüm sağlık çalışanları camiası adına Dr. Ersin Arslan’a Allah’tan rahmet, yakınları ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.