Erzurum Haber Girişi : 04 Aralık 2018 23:45

Sağlıkta 4 milyon liralık vurgun... Erzurum'da 3 kişi tutuklandı

Sağlıkta 4 milyon liralık vurgun... Erzurum'da 3 kişi tutuklandı
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünde kendilerini göreve gitmiş gibi göstererek 6 yıl boyunca harcırah alıp yaklaşık 4 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 3 mutemet tutuklandı.
Erzurumajans-Erzurum İl Sağlık Müdürlüğünde kendilerini göreve gitmiş gibi göstererek 6 yıl boyunca harcırah alıp yaklaşık 4 milyon lira haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 3 mutemet tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, İl Sağlık Müdürlüğünde bazı çalışanların yolsuzluk yaparak haksız kazanç sağladığı ihbarı üzerine harekete geçti. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Yakutiye ilçesindeki kuruma ait bina ile kurumun anlaşmalı olduğu bankalara giden ekipler, buradaki evrak ile banka kayıtlarını incelemeye aldı. Mutemetler A.K., İ.A. ve İ.K.'nin, kurumdan göreve giden personele ödeme yapılması için bankalara gönderdiği çok sayıda dijital ödeme evrakında yaklaşık 6 yıl boyunca usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Soruşturmasını derinleştiren ekipler, 3 mutemedin kendilerini göreve gitmiş gibi göstererek kurumdan yaklaşık 4 milyon liralık harcırah aldıklarını belirlendi.

Haksız kazanç sağladıkları anlaşılan şüpheliler gözaltına alındı. Mutemetler A.K., İ.A. ve İ.K. bugün çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Zeki ERTEK-2 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaşlar ayrıca olaydaki vurgunun miktarı falan belli değil, çünkü geçmişe yönelik tüm evrakların incelenmesi lazım, bu da epey bir süre alacaktır. Ayrıca hadi müdür beceriksiz, liyakatsiz vs. ama adam en azından kendisine gelen ihbarı hemen değerlendirmiş, işlem başlatmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunmuş daha ne yapabilirdi ki ? Ayrıca olay emniyet tarafından başlatılmıyor, müdürlüğün suç duyurusu ile başlıyor

  • Zeki ERTEK-1 01 Ocak 1970 02:00

    Arkadaşlar sağlık müdürü bu görevi bir yıldır yapıyor. Müdürlük yetkililerinin ıslak imzaladıkları ödeme evraklarında herhangi bir yanlışlık yok, olsa adamlar bunu 10 yıldır yapamazlar. hadi bu müdürü boş ver öncekilerinin dikkatini çekerdi. Personele ödeme yapılsın diye bankaya bu evraklar elektronik posta olarak gönderiliyor. Bu programın yetki ve şifresi sadece kurumların maaş mutemetlerindedir. İşte bu mutemetler bu listeye kendilerini ekleyip bankaya göndermişler. Bunu müdür nereden yakalayacak ?

  • Kul Hakkı 01 Ocak 1970 02:00

    2013-2014 de çalıştığımız ek mesaileri zamanındaki malum Erzurum il sağlık müdürü hiçbir çalışana ödemedi sonrasında da uzun dönemler ödenmedi.sorsan kul hakkı nedir diye mangalda da kül bırakmaz sofi.Geriye dönük tüm usülsüzlükler araştırılmalı bu kadar para nereye gitti.

  • Hastane 01 Ocak 1970 02:00

    Bunlardan biri de akp den palandöken belediye başkan aday adayı olacaktı israfil.....

  • Baran Şimşek 01 Ocak 1970 02:00

    Kardeşim, din ile devlet işi birbirinden ayrılmaz.Atatürk peygamberden daha mı iyi biliyorda , konuşmuş.Kardeşim,şeriat lazım yönetim için.Yolsuzluk mu yapıldı, şeriatta cezası ne misal idam.O kişilere uygulandı mı, bak göriyim kimse bi daha yolsuzluk yapıyor mu.Di anki sistem malesef, laik sistem.Zaten tutuklamışlar,artı birde bunun ahiretteki hesabı var.

  • Deniz 01 Ocak 1970 02:00

    müdürün izin verdiği imzaladığı harcırahı alan ve veren hepsinin yolsuzluğudur. bu kişilerde ifşa edilmeli ben burdan bunlara bu paranın ödenmesine imza atan il sağlık müdürünü ifşa ediyorum yakutiye belediye başkanlığı aday adayı olmak için geçtiğimiz cuma istifa eden MAHMUT UÇAR da soruşturulsun Bu müdür ! birde yakutiye gibi bir belediyeye Ak Partiden aday adayı olmuş Ak partide bu adamı aday yaparsa vay halimize. Recep Akdağ beyin bu adamı desteklemeside ayrı bir soru işareti ! Erzurum cemaatcilerden kurtulsun artık yeni paralel menzilciler olmasın...

  • serhat 01 Ocak 1970 02:00

    ya bu damı birdaha sağlık ilmüdürü yapmasınlar ..... bulundugu kuruma sahip olamamış kalkmış belediye diyor...... bunlar akp yi batırıyorlar cemaatçiler.

  • Yavuz 01 Ocak 1970 02:00

    Kamu kurumlarına çöreklenmiş nerede liyakatsız basiretsiz adam varsa mevki makam sahibi olmuş. Nerede din istismarcısı varsa mevki makam sahibi olmuş. Kamuda liyakat bitmiş. Liyakatsız adamlarda müdür olunca kurumlarda kurumları daha kaliteli yönetmek yerine çalışan garibanla uğraşırlar çünkü vizyon yok ufuk yok kapasite o kadar. Atatürk boşuna dini devlet işlerinden ayırmadı bunların yüzünden.

  • dadaş 01 Ocak 1970 02:00

    Mevcut il müdürü ve 6 yıl içinde görev yapan müdürler hiç mi sezmemişler. Bu memurlar fotoğraf ve isimleriyle ifşa edilmeli.