İlçeler Haber Girişi : 25 Haziran 2014 20:13

Sahipsiz güreşçiler kürsüde

Sahipsiz güreşçiler kürsüde
Belediye sahip çıkmayınca, Güreşlere kendi imkânlarıyla katıldılar.
Erzurumajans-Belediye sahip çıkmayınca, Güreşlere kendi imkânlarıyla katıldılar.

Oltu Belediyesinin ödenek yokluğunu öne sürerek yardım etmediği Oltulu Güreşçiler Artvin'deki Kafkasör Festivali Karakucak Güreşlerine kendi imkânlarıyla katıldılar.

Güreş Antrenörü Kadir Doğan, maddi destek için gittikleri ilçe Kaymakamı Abdullah Şen haricinde kimsenin kendilerine destek olmadığını belirterek müsabakalara yaşadıkları bu şok ile çıktıklarını öne sürdü.

Bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Karakucak Güreşlerine Türkiye'nin dört bir tarafından kafileler halinde güreşçilerin geldiğini hatırlatan Antrenör Doğan, "Güreşlere katılan tüm güreşçiler temsil ettikleri il ve ilçe belediyelerinin maddi katkılarıyla Artvin'e geldiklerini söylediler. Ancak bizler ilgisizlik ve sahipsizlikten kendi imkânlarımızla çocuklarımızı bu müsabakalara götürdük" dedi.

Güreşte Oltu'nun adını duyurmak için Artvin ilinde gerçekleştirilen Kafkasör Festivali Karakucak Güreşlerine katılmak için Belediyenin kapısını çalan Oltulu Güreşçiler, büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını öne sürerek güreşlere kendi imkânlarıyla gitmek zorunda kaldıklarını bundan dolayı da büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Toplam 90 güreşçinin kıyasıya mücadele ettiği Kafkasör Festivali Karakucak Güreşlerinde Oltulu güreşçilerden 35 kiloda Hasan Bayrakçı 2'nci, 32 kiloda Emirhan Alkan ise 3'ncü olurken kendilerine kimsenin sahip çıkmadığından yakındılar.

Halk Eğitim merkezi Güreş Antrenörü Kadir Doğan nezaretinde katıldıkları Kafkasör Festivali Karakucak Güreşlerinde Oltulu güreşçiler, çıktıkları zorlu müsabakalar sonucu Oltu'nun adını kürsüye taşımanın gururunu yaşadılar.

Antrenör Kadir Doğan, güreşlere katılmak için maddi destek için gittikleri ilçe Kaymakamı Abdullah Şen haricinde kimsenin kendilerine destek olmadığını belirterek müsabakalara yaşadıkları bu hayal kırıklığıyla çıktıklarını söyledi.

"Hem Oltu'nun adını duyurmak hem de Oltulu çocuklarımızın güreş sporundaki yeteneklerini sergilemelerine, tecrübe kazanmalarına yardımcı olabilmek için bu tür aktivitelere ve müsabakalara katılmak gerekiyor. Çocuklarımızın çalışmalarımızın karşılığını vermeye başladığını görmek bizleri sevindirdi. Ama Oltu'da gördüğümüz son birkaç yıldır spora ve sporcu çocuklarımıza verilen destek neredeyse bitti." diyen Antrenör Doğan destek için kapısını çaldıkları Oltu Belediyesinden eli boş dönmelerinin şokuyla Festivale katıldıklarını dile getirdi.

Yaşadıkları hayal kırıklığıyla müsabakalara gittiklerini aktaran Antrenör Doğan, "Çocukların morali bir hayli bozuktu. Elimden geldiğince bu durumun izlerini silerek müsabakalara çıkmalarını sağlamaya çalıştım. Kaymakam Bey'den başka kimse bize destek vermedi. Oltu Belediye Başkanlığı bizlere destek verecek bir ödeneklerinin olmadığını öne sürerek, maddi destek talebimizi geri çevirdi. Biz de kendi imkânlarımızla Kafkasör'e gittik. Tabii, çok üzüldük. Bu tür turnuva ve müsabakalarda bizlere destek olunmayacakta nerede, ne zaman olunacak? Doğrusu anlamakta güçlük çekiyoruz." şeklinde yaşadıklarını aktardı.

Öte yandan Artvin Kafkasör Şenliklerindeki Karakucak Güreşlerinde Oltu'yu temsil eden güreşçilerden 35 kiloda Hasan Bayrakçı 2'nci, 32 kiloda Emirhan Alkan ise 3'ncü oldu. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.