Sahne senin Çatlıoğlu!

Başarı hikayeleri denince aklımıza en başarılı, en zeki, en zengin insanların hikayeleri geliyor. Ancak herkes kendi başarı hikayesini yazabilir. Hayallerinden vazgeçmediğin, zorluklar karşısında pes etmediğin, daha iyisini elde etmek için tutkunu yitirmediğin hikayen, en güzel başarı hikayesidir! Çatlıoğlu hep imrenerek izlediğim, sevdiğim, hikayesi olan firmalardan biridir. Hurdacılık ile başlayan muhteşem bir hikayeye sahip olan Çatlıoğlu, özellikle eski, metruk bina yıkım çalışmaları ile sadece Erzurum’da değil, hem de kısa sürede tüm Doğu coğrafyasında efsane haline geldiler. Yıkım işinde bir numara olan firmanın mottosu da en az yaptıkları işler kadar güzel ve de anlamlı: Umutları değil, binaları yıkıyoruz.. Üstelik tanımak istediğim, hikayelerini bizzatihi kendi ağızlarından dinlemeyi arzuladığım, nasıl birileri olduklarını öğrenmek istediğim firmalardan biriydi Çatlıoğlu. Adı Hasan Çatlıoğlu. Bu genç işinsanı, çok sayıda elemanı ve de modern donanımlı ile araç ve teçhizatı olan Çatlıoğlu Dönüşüm AŞ’nin Yönetim Burulu Başkanı. 90’lı yıllarda Mahallebaşı’nda hurdacılık ile başlayan bu göz kamaştırıcı başarı hikayesinin mimarı olan Hasan Çatlıoğlu, tabiri caizse ‘Beş dakkada Beşiktaş’ usulü yıkımları ile bir çok insanın evine ekmek götürmesini sağlayan çalışmaları ile on numara işe imza atmış bir kere. Esasında yıkım yapıyorlar ama yapım var özlerinde. Bir yerde kentsel dönüşümün ‘gizemli kanka’sı da diyebiliriz onlara..

 

***

 

Özellikle New City, eski Kombina ve Aziziye Araştırma Hastanesi binalarının kısa süreli yıkımı ile adeta bir zafere imza atan Hasan Çatlıoğlu, en çok da bir cerrahın titizliği ile büyük risk de taşıyan o yıkımları gerçekleştirmiş olmasıyla sempati yumağı oluşturdu, dikkatleri çektiler. Hergeçen gün kendilerini yeniledikleri gibi mevcut halleri ile yetinmeyip, üstüne da kata kata geliyor olmaları da ayrıca çok kıymetli. Hurdalıktan adeta bir külçe altın çıkartmışlar! ‘’Pratik yapa yapa bugünlere geldik’’ diyor zaten Hasan Çatlıoğlu. 300’ün üzerinde çalışanı olan kurum, 100’e yakın da tereyağından kıl çeker gibi yıkım gerçekleştiren araca-edavata sahip. Zafer kelimesini bilerek konuşuyorum, çünkü onların gerçekleştirdiği zaferdir. Ve bilirim ki zorluklar ne kadar büyük olursa zafer de o denli büyüktür! Sadece Erzurum’da değil, tüm bölgede artık bu konuda tek tabanca haline gelen, Trabzon’da Avni Aker Stadını bile yıkan bu firma ile artık sadece partonu Hasan Çatlıoğlu değil, bence bir Erzurum da övünmeli, onur duymalıdır. Böylesine önemli bir firmayı doğurdukları için Çatlıoğlu’nu kutluyor, başarılarının daim olmasını diliyorum. Aynı zamanda ortağı İbrahim Kınık ile ‘’Çınaraltı’’ adı altında kafe ve düğün-kongre salonu olarak da hizmet sektöründe de varım diyen Hasan Çatlıoğlu, bir cerrah titizliğindeki yıkımları ile bana göre efsane oldu, Allah nazarlardan korusun.

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Başarılı biri olmaya değil, değerli biri olmaya çalışın  (Einstein)
DUVARIN DİLİ: İçimize de atamıyoruz. Orası da doldu!

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.