Erzurum Haber Girişi : 04 Mayıs 2018 21:30

Sahte ‘Hızır’ yakalandı

Sahte ‘Hızır’ yakalandı
Erzurum’da vatandaşlara kendisini Hızır Aleyhisselam olarak tanıttığı ileri sürülen E.D., bir kişiyi dolandırdıktan sonra yakalandı. “Hz.Muhammed senden küçükbaş kurban hediyesi istedi” diyerek bin lira aldığı belirlenen E.D., otobüste yakayı ele verdi.
Erzurumajans-Erzurum’da geçtiğimiz gün yaşanan trajikomik olay adeta akıllara durgunluk verdi. E.D., isimli şahıs, Cumhuriyet Caddesinde karşılaştığı vatandaşların elini sıkarak kendisini Hızır Aleyhisselam olarak tanıtmaya başladı. Kendisine itibar etmeyen vatandaşların yanından hızlıca ayrılan E.D., başka vatandaşlarda yöntemini sürdürmeye devam etti. İknaları sonuç vermeyen E.D., bir süre sonra gözüne A.S.K. isimli vatandaşı kestirdi. Elini uzattığı A.S.K. ile tokalaştıktan sonra, “Ben Hızır Aleyhisselamım. Sen Hz. İbrahim’in ceddindensin. Hz. Muhammed senden küçükbaş bir kurban hediye etmeni istiyor. Hediye edersen sana daha fazla hediyeler ve müjdeler geleceğini sana bildirmemi istedi” dedi. Bu söz üzerine şaşkınlık yaşayan A.S.K., bir süre sonra bu isteğe olumlu karşılık verdi.

ATM’den para çektirdi

A.S.K.’nin “Üzerimde kurbana yetecek kadar param yok” demesi üzerine E.D.’nin “Bankada paran var, oradaki paradan ver” sözünün ardından ikili ATM’nin yolunu tuttu. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki alışveriş merkezinin ATM’sinden kredi kartından bin lira para çeken A.S.K., ısrar üzerine parayı E.D.’ye teslim etti.

Yetmedi otobüs biletini de aldırdı

ATM’nin yanından ayrılarak tekrar caddeye çıkan ikili, bir süre de burada konuşmaya devam etti. konuşma sırasında dini duyguları istismar etmeye devam eden E.D., inanılmaz bir istekte daha bulundu. E.D., aldığı bin lira yetmezmiş gibi Erzurum’dan Kayseri’ye gitmek için otobüs bileti alması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine ikili birlikte bir otobüs firmasının yazıhanesine gitti. E.D.’nin kendi adına Kayseri’ye otobüs bileti almasını istemesi üzerine A.S.K. bileti yazıhane görevlisine kestirdi.

Ya Muhammed, Ya Ali dersen Hızır olduğumu anlarsın

Yazıhaneden ayrılan Sahte Hızır, burada da kurbanına telkinlerde bulunmaya devam etti. “Ben şimdi gidiyorum, yine sana geleceğim. ‘Ya Muhammed, Ya Ali’ dersen benim Hızır Aleyhisselam olduğumu anlayacaksın” diyerek A.S.K.’nin yanından ayrılan E.D. kayıplara karıştı. Şaşkınlığını üzerinden atamayan talihsiz adam da bir süre sonra buradan ayrıldı.

Bir gün sonra dolandırıldığını anladı

Yaşadığı olayı kimseyle paylaşmayan A.S.K., gün boyu yaşadıklarını düşünmeye başladı. E.D.’nin kendisine dediği, “Ya Muhammed Ya Hızır” sözlerini gün boyu tekrarlayan A.S.K., bir gün sonra dayanamayıp yaşadıklarını çevresiyle paylaştı. Dolandırıldığını fark eden talihsiz adam, soluğu karakolda aldı. Polise giderek yaşananları anlatan A.S.K., kendisini dolandıran E.D.’den şikayetçi oldu.

Erzincan’da otobüste yakalandı

Şikayet üzerine harekete geçen Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Sahte Hızır’ı yakalamak için kapsamlı çalışma başlattı. İkilinin görüştüğü güzergahlardaki kameraları titizlikle inceleyen ekipler, E.D.’yi tespit etti. Dolandırıcının Erzurum Otobüs Terminalinden Kayseri’ye geçtiği bilgisini alan ekipler, durumu Erzincan polisine bildirdi.

Adliyeye sevk edildi.

Tercan uygulama noktasında otobüsü durdurulan E.D.  gözaltına alınarak Erzurum’a getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından dün öğle saatlerinde ‘Dini İnanç Ve Duyguların İstismarı Suretiyle Dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edilen E.D., basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Doğa ALCA/Pusula
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.