Spor Haber Girişi : 15 Nisan 2020 22:30

Sakınılan göze çöp batar!

Sakınılan göze çöp batar!
Yalçın Songün’ün sahadayken adını duyardım ama ne yalan söyleyeyim, onu top oynarken hiç görmemiştim. Onunla ilk tanışmam Atatürk Üniversitesi’nde Spor Şube Müdürlüğü yaparken oldu.
Erzurumajans-Vedat Refayeli-Yine kendisi gibi Erzurumspor’da top koşturan Uğur Bayarslan ile Üniversite’de Spor Şubesi’nde aynı odada görev yapıyorlardı. Zaman zaman yanlarına gider sohbet ederdim, bol bol futbolcu iken yaşadığı hatıraları dinlerdim. Yaklaşık 30 senedir tanıdığım Yalçın ağabeyi titiz, işini seven, ciddi bir insan olarak bildim hep. 20 Ocak 1993 tarihinde Hamza Cimilli Erzurumspor Başkanı olduğunda onu da yönetimine almıştı.  Yalçın ağabey genel kaptanlık vazifesinde bulundu ve Cemal Polat’ın başkanlığına kadar bu görevini başarılı şekilde sürdürdü. 

Futbolun içinden gelen bir genel kaptanın olması taraftarlar arasında da memnuniyetle karşılanmıştı. Çok da mavi-beyazlı camiada istenen ama bir türlü de yapılmayan şeydi o. Dün Erzurum’un değerli spor adamlarından olan, Yalçın ağabeyin de yakın arkadaşlarından Nazım Saraçoğlu ile konuşurken ‘’Sağlığına çok dikkat ederdi. Hep de bize bol bol su için. Böbrekler için su çok iyidir derdi. Ne ilginçtir ki o kadar o konuda titiz olan biri iki böbreğinden olmuştu’’ sözleri dikkatimi çekti. Gerçekten uzun zamandır böbrek yetmezliği sorunu yaşıyordu. Arkadaşlarına su konusunda tavsiyelerde bulunan biri, bu yüzen sorun yaşıyor. Demekki sakınan göze çöp batar dememiş boşuna atalarımız. Uzun zamandır böbrek sorunu olmasına rağmen aniden beyin kanamasından dolayı vefat eden Yalçın ağabeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Erzurumspor camiasına da başsağlığı diliyorum..
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.