Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Şampiyon çiçeklerle karşılandı

Şampiyon çiçeklerle karşılandı
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlikspor Kulübü adına Arnavutluk’ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonasında mindere çıkan Abdurrahim Yarçın, 85 kiloda dünya şampiyonu olmayı başardı.
Erzurum Ajans-Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlikspor Kulübü adına Arnavutluk’ta yapılan Veteranlar Dünya Şampiyonasında mindere çıkan Abdurrahim Yarçın, 85 kiloda dünya şampiyonu olmayı başardı. Eski Milli güreşçi Yarçın, bugün memleketi Erzurum’a döndü. Havalimanında Yarçın için sade bir karşılama töreni düzenlendi.

Şampiyonada özellikle Rus ve Ermeni rakiplerini peş peşe mağlup ederek 85 kiloda şampiyon olan Abdurrahim Yarçın, kilosunda Türkiye’ye ve Erzurum’a şampiyonluk kazandırdığı için mutlu olduğunu söyledi. Önceki gün Hakkari’de 24 mehmetçiğin şehit olması nedeniyle Yarçın için sade bir karşılama töreni düzenlendi. Çiçeklerle karşılanan eski Milli güreşçi her Türk insanı gibi 24 askerin şehit olmasının üzüntüsünü yaşadığını belirtti. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, “Abdurrahim Yarçın’ı omuzlara alıp, şampiyon diye tempo tutup tezahürat yapmak isterdik, ancak gün o gün değil, 26 askerimizin şehit olduğu bir ortamda bizde Yarçın’ı sade bir törenle karşıladık” dedi. Dün düzenlenen karşılama töreninde ardından Abdurrahim Yarçın’ın sponsoru olan Ye Gör Cağ Kebap Salonu sahibi Veysel Aktaş, 85 kiloda Dünya Şampiyonu olan Abdurrahim Yarçın ve diğer davetlilere cağ kebabı ziyafeti çekti. Şampiyon pehlivana kendi elleri ile cağ kebap ikram eden Aktaş kendisini kutladı.

Havalimanında gerçekleştirilen Abdurrahim Yarçın’ı karşılama törenine Gençlik Hizmletleri ve Spor İl Şube Müdürü Hüdaverdi Uğur, Güreş İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Eroğlu, Antrenörler Celal Aksoy, Gürkan Sönmez, Erol Çavuşoğlu ve diğer davetliler katıldı.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan ve büyük bir ilgi gören Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası’nda 85 kiloda mindere çıkan ve muhteşem bir perfırmans sergileyen Abdurrahim Yarçın, ilk turda Amerikalı rakibini yenerek tur atladı. Ardından minderde harika maçlar çıkartan Yarçın, önce iki Rus rakibini sonra da Ermeni rakibinin sırtını yere getirmeyi başardı. Finalde Rus rakibi ile karşı karşıya gelen Yarçın, rakibini mindere sererek 85 kiloda şampiyon oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde güreş antrenörlüğü yapan ve Genlikspor kulübü adına Veteranlar Dünya Şampiyonasına katılan Abdurrahim Yarçın’ın Arnavutluk’un Başkenti Tiran’da dünya şampiyonluğunu kazanması Erzurum güreş camiasında da büyük bir mutluluk yaşadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde güreş antrenörü olarak görev yapan Abdurrahim Yalçın, dünya şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Arnavutluk’un başkenti Tiran’da Türk bayrağını en iyi şekilde dalgalandırdığını ve İstiklal Marşını çaldırdığını ifade eden Yarçın, “Bu büyük gururu yaşamak dünyanın en güzel duygusu, bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.