Spor Haber Girişi : 21 Kasım 2017 15:30

Şampiyon ciritçilere tatlı kutlama

Şampiyon ciritçilere tatlı kutlama
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Mavi-beyazlı ciritçilerin 12 yılda beş kez Türkiye şampiyonu olmasının büyük başarı olduğunu söyledi. GHSİM Müdürü, şampiyon ciritçilere baklava ikram etti.
Erzurumajans-İki yıldır üst üste Atlı Ciritte Türkiye şampiyonu olan Akıncılar Atlı Spor Kulübü'nü ziyaret eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Mavi-beyazlı ciritçilerin 12 yılda beş kez Türkiye şampiyonu olmasının büyük başarı olduğunu söyledi. GHSİM Müdürü, şampiyon ciritçilere baklava ikram etti.

Tarihinde beşinci kez ciritte Türkiye şampiyonu olan ve üst üste ikinci kez şampiyonluk kupasını Erzurum'a getiren Akıncılar Atlı Spor Kulübü'nü ziyaret eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, kulüp başkanı Atilla Gezmiş ile takım kaptanı Menderes'ten şampiyonluk öyküsü hakkında bilgi aldı.

Akıncılar Atlı Spor Cirit Takımı Başkanı Atilla Gezmiş, 12 yılda beşinci kez Türkiye şampiyonu olduklarının altını çizerek, son iki yılda üst üste Ankara Hipodrom'unda şampiyonluk kupasını havaya kaldırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Mavi-beyazlı ciritçiler, olarak, ilk Türkiye şampiyonluklarına 2005 yılında Uşak'ta imza attıklarını belirten Başkan Atilla Gezmiş, ikinci şampiyonluğu 2009 yılında Erzincan'da kazandıklarının bilgisini verdi.

Başarılı cirit başkanı Gezmiş, "Üçüncü şampiyonluğumuz 2013 yılında Batman'dan geldi. 2016'da dördüncü şampiyonlukta olduğu gibi 2017 yılında da Türkiye şampiyonluk kupasını da Ankara'da kazandık ve toplamda beşinci kez Türkiye şampiyonu olduk ve üst üste de Ankara'da Türkiye şampiyonluğunu elde ettik" dedi.

Ata Sporumuz Ciridin, Erzurum için olmazsa olmaz sporlardan biri olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu sporda son yıllarda kurumsallaşma adına çok önemli icraatlara imza attıklarını söyledi.

Ata sporumuz ciridin, ehemmiyetini ve önemini çok iyi bildiklerini vurgulayan Taşkesenligil, "Yüz yıllardır oynanan cirit bizim örf ve ananemizdir. Ayrıca atalarımız bu vatanı bizlere at sırtına elde ettikleri zaferlerle bize armağan ettiler" dedi.

Son yıllarda Erzurum'da atlı ciritte önemli bir tribün kültürünün de oluştuğunun altını çizen Taşkesenligil, "Artık maçlarda fair play ruhu ön planda. Ciridi 7'den 70'e herkes izliyor. Kadın taraftarlarda tribünlere geliyor, artık kadın taraftarlarımızın sayısının da tribünlerde fazla olması gerekiyor. Çünkü kadınlarımız maçlara gelirse, artık hiç kötü tezahürat olmaz" dedi.

Sadece ciritte değil, sporun tüm branşlarında sporcuların ailelerinin ve yakınlarının müsabakalara gelmelerini tavsiye eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, bu durumun sporcunun moral motivasyonu hem de tribün kültürünün daha fazla oluşması anlamında çok önemli olduğunu ifade etti.

Akıncılar Atlı Spor Kulübü Başkanı Atilla Gezmiş, ziyaretinden ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'e teşekkür ederek, atlı ciride verdiği destekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kazanılan şampiyonluk kupası ile objektiflere poz verilirken, GHSİM Müdürü Fuat Taşkesenligil de, Akıncılar Atlı Spor'a baklava ikram ederek, şampiyonluğu tatlı bir şekilde kutladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.