Kültür-Sanat Haber Girişi : 22 Mayıs 2015 18:15

Samsunlu öğrenciler Erzurum'da...

Samsunlu öğrenciler Erzurum'da...
Samsun'dan yola çıkan öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi sırasında gittiği illeri gezerek Erzurum'a geldi.
Erzurumajans-19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Samsun'un Çocukları Milli Mücadele Yolu'nda" organizasyonu kapsamında Samsun'dan yola çıkan öğrenciler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi sırasında gittiği illeri gezerek Erzurum'a geldi.

Samsun'un her ilçesinden öğrencinin bulunduğu kafile sırasıyla Havza ilçesi ile Amasya ve Sivas illerini gezerek Erzurum'a ulaştı. Samsun'un çocukları, gittikleri illerin tarihi yerlerini gezerek Milli Mücadele ruhunu bizzat yaşıyorlar. Erzurum'a gelen Samsunlu liseli gençler ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu öğrencileri Belediye Meclis Salonu'nda ağırladı. Gençlere yönelik yapılan bu tür organizasyonların 'Milli Mücadele Ruhu'nu anlamak için çok önemli olduğunu vurgulayan Tavlaşoğlu, "Tarihimizi, geçmişte yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz. Tarihimizde ve geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız acıları tekrar yaşamamak için ibret almalıyız, ders çıkarmalıyız." şeklinde konuştu. Şuan, istikrarlı bir Türkiye olduğunu ifade eden Tavlaşoğlu, dış güçlerin Türkiye'deki istikrarı, güçlenmeyi istemediğini kaydetti. Türkiye gençliğinin 1980 öncesi acı tecrübeler yaşadığına dikkat çeken Tavlaşoğlu gençlere uyarılarda bulunarak, "Türkiye'yi karıştırmaya, kardeşi kardeşe düşürmeye, Türkiye'nin istikrarını bozmaya, büyümesini ve güçlenmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu coğrafyada geçmişe dayanan bir sıkıntımız yok. Bizim içerimizde son 50 yılda suni ayrılıklar oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bin yıldır bu coğrafyada biriz, beraberiz, kardeşiz." şeklinde konuştu.

Samsunlu gençlere Erzurum'la ilgili bilgiler de veren Tavlaşoğlu, son yıllarda Erzurum'da önemli yatırımlar ve gelişmeler olduğuna dikkat çekerek, "Erzurum 26 bin metre karelik bir alan. Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık Trakya kadar bir alana hizmet götürüyoruz." dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları ve yatırımları hakkında da bilgiler veren Tavlaşoğlu, Erzurum'un üniversite şehri olduğunu kaydederek, Samsunlu öğrencilerden üniversite tercihlerini Erzurum'daki üniversitelerden yana kullanmalarını istedi. 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapıldığını hatırlatan Tavlaşoğlu, 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF)'un da Erzurum'da yapılacağını belirtti. Erzurum'un Dünyanın sayılı Kış Sporları Tesisleri'ne sahip olduğuna dikkat çeken Tavlaşoğlu, tesislerle ilgili bilgiler de vererek, öğrencilerin tesisleri gezmelerini istedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.