Bölge Haber Girişi : 21 Kasım 2010 01:42

Sanayicilere OSB'de 30 Ay Vadeyle Arsa!..

Sanayicilere OSB'de 30 Ay Vadeyle Arsa!..
Zirai Donatım A.Ş.'ye Ait Erzurum Tarım Alet Makinaları İşletmesinin Binaları Çağrı Merkezi, Arazisi İse Sanayi Tesisi Kurulması İçin Satışa Çıkarıldı.

Erzurum Ajans- Erzurum'da Necmettin Erbakan'ın Başbakan Yardımcılığı döneminde 'ağır sanayi hamlesi' diye 1976'da temeli atılan ve 10 yıl önce Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından kapatılan Zirai Donatım A.Ş.'ye ait Erzurum Tarım Alet Makinaları İşletmesinin binaları çağrı merkezi, arazisi ise sanayi tesisi kurulması için satışa çıkarıldı. Kentte sanayi sektörünü canlandırmak isteyen Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetimi, altyapısını tamamladığı arazi ve binaları yatırım yapmak isteyenlere taksitle satacak. OSB Müdürü Selman Kişioğlu, 23 parsel olarak belirledikleri arsaları 30 ay vadeyle taliplilere vereceklerini söyledi.

Doğu'da sanayileşmeyi başlatmak amacıyla Erzurum Organize Sanayi Bölgesinde kurulan ve tarım iş makinaları imal ve satışını gerçekleştirecek Tarım Alet ve Makinaları İşletmesi, Özelleştirme İdaresi tarafından 2000'de kapatılarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilmek üzere hazineye devredildi. Sağlık Bakanlığı'nın yatırımdan vaz geçmesi üzerine birkaç özel kuruluşa yatırım için tahsis edilen arsayı Organize Sanayi Böge Müdürlüğü, 1 milyon 200 bin liraya satın aldı.

Uzun yıllar tarım aletleri üretimi yapıldıktan sonra 10 yıldır atıl bekleyen tesisleri ve araziyi yeniden sanayi sektörünün hizmetine vermek isteyen OSB yönetimi, Türkiye'deki sanayicilere çağrıda bulundu.

OSB Müdürü Selman Kişioğlu, 23 ayrı parselin 30 ay vadeyle satışının yapılacağını belirtti. Organize Sanayi Bölgesine dahil edilen 160 dönüm alanda elektrik, su, doğalgaz ve telefon gibi tüm altyapı hizmetlerinin hiçbir ücret alınmadan tamamlanacağını vurgulayan Selman Kişioğlu, amaçlarının Erzurum'da sanayi sektörünü geliştirmek ve istihdama katkı sağlamak olduğunu bildirdi. Erzurum- Erzincan karayolunun kenarında bulunan 3 binanın çağrı merkezi için ideal olduğuna işaret eden Kişioğlu, yatırım için ilgili firmalarla da görüşmelere başladıklarını söyledi.

Yatırım yapmak isteyen firmaların ulaşımda hiçbir sıkıntıları olmayacağını vurgulayan Kişioğlu, "Satışa sunduğumuz 160 dönüm arazinin bir tarafında demiryolu ulaşımı, diğer bir tarafında da karayolu ulaşımı var. Aynı zamanda Organize Sanayi'nin yakınında lojistik köy uygulaması yapılacak. Yatırım için gelecek firmalara her türlü kolaylık sağlanacak" diye konuştu.

OSB DOLDU

Erzurum'da 1974 yılında kuruan ve 92 parselden oluşan Organize Sanayi Bölgesi, önceki yıllarda tamamen doldu. Yaklaşık 2 bin 700 kişinin istihdam edildiği OSB'ye ek olarak TZDK'ya ait 160 dönüm arazi alındı. 31 Temmuz 2010 günü devri tamamlanan araziyi yatırımcılara açtıklarını belirten OSB Yönetim Kurulu Başkanı Zülküf Bakaç, işletmeler için ihtiyaç duyulan tüm prosedürü kurum olarak karşılayacaklarını söyledi. 
 
 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.