Bölge Haber Girişi : 03 Şubat 2014 13:13

Sanki Sibirya... Doğu donuyor

Sanki Sibirya... Doğu donuyor
Doğu Anadolu Bölgesi'nde Sibirya soğukları yeniden kendini gösterdi.
Erzurumajans-Kar yağışının ardından Doğu Anadolu Bölgesi adeta buz keserken, gece en düşük hava sıcaklığı Kars'ta eksi 32 derece olarak ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya'dan gelen yüksek basınç sisteminin etkisinde olan bölgede, parçalı bulutlu ve soğuk hava etkili oluyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları Kars'ta eksi 32, Ardahan'da eksi 30, Ağrı'da eksi 21, Erzurum'da eksi 17, Erzincan'da eksi 12 ve Iğdır'da eksi 9 derece olarak ölçüldü.
Günün beklenilen en yüksek hava sıcaklıkları da Erzurum'da eksi 9, Kars'ta eksi 13, Ardahan'da eksi 11, Ağrı'da eksi 8, Iğdır'da eksi 2 ve Erzincan'da 1 derece.

Aşırı soğukların yaşandığı Erzurum'da, sabah saatlerinde birçok aracın mazot deposu donarken, sürücüler başka otomobillerden takviye yaparak çalıştırma yöntemini denediler.

Cadde ve sokakların buz tuttuğu kentte, yetkililer zorunlu olmadıkça insanların açık alanlarda uzun süre kalmamaları uyarısında bulundu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.