Santrayı Güllülü yapmıştı!

Z kuşağı pek bilmez, bugün eğer İstasyondan Karayollarına doğrudan giden bir yol varsa bu geçtiğimiz günlerde vefat eden eski Belediye Başkanı Necati Güllülü’nün eseridir. Menderes Caddesi’nin açılması Güllülü’nün Belediye Başkanlığını yaptığı 1987 yılındadır. Basın mensubu olarak o gün ki meclis toplantısında olan biri olarak söylemek isterim ki o meclisin aldığı bir kararla o caddenin açılışı gerçekleşmiştir.

 

 

Ve Erzurum’da ilk defa ciddi istimlak çalışması da o zaman başlamıştır. O günkü meclis karar alırken de rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in vasiyetini yerine getirmişlerdir. Erzurum’da gerek Atatürk Üniversitesi’nin kurulmasında ve gerekse Şeker Fabrikası’nın açılmasında da emeği olan Menderes, bir Erzurum ziyareti sırasında o yolun açılmasını vasiyet etmiş. Merhum Başbakan, tren yolu ile Erzurum’a geldiğinde, ‘’Buradan Karayollarına ulaşımı sağlayacak bir yol yapımı çok iyi olur’ demiş ve o sebeple bu vasiyet yerine gelmiştir. Çok iyi hatırlıyorum, hır-gür’ün çok olduğu o mecliste bu yolun yapılmasına da karşı çıkan bir meclis üyesi olmamıştır. O karara imza atanların çoğu bugün hayatta değil, Allah rahmet eylesin. Yeni kuşak bilsin istedim.

 

 

Önceki gün Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayacak olan yeni yol çalışmalarını yerinde görmek için gittiğimde hatırladım o günleri. Menderes’in vasiyeti yerine gelmişti. İstasyon’dan Karayollarına gerçekleşecek olan yeni ulaşım ağı gerçekleşti, şimdi o yol biraz daha uzuyor. Bu da Mehmet Sekmen’e nasip oluyor. Şahsen ben özellikle alternatif yeni yol yapımlarını çok önemsiyorum. Hergeçen gün büyüyen şehirde sorun olan trafik ancak bu şekilde halloluyor. Güllülü’nün santrası ile başlayan maçın bitimini Sekmen tamamlıyor. Onu bunu bilmem. Şahsen rüya proje ben buna derim. Bir çok açıdan önemli bir yatırım bu yol yatırımı. İnşallah alt yapı çalışmalarında sona gelinen bu yol bir an önce tamamlanır, öteden beri o bölgede var olan trafik sorunu tamamen ortadan kalkar. Menderes Caddesi’nin devamı olan Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayacak olan bu yolun hizmete gireceği o günü Sekmen’den çok artık ben bekliyorum.

 

Dadaş Müdürün ayağı uğurlu geldi!

 

‘’Benim gelişimi bekliyorlarmış demek ki’’ diye söze başladı Muzaffer Çintimar. Adana Spor İl Müdürü olan hemşehrimiz Muzaffer Çintimar’ı Adana Demirspor’un şampiyonluğundan dolayı kutlamak için önceki gün akşamdı, telefonla aradım. Anladım ki, doğduğu şehrin takımının içinde bulunduğu durumdan dolayı üzgün ama doyduğu şehrin elde ettiği bu başarısından ötürü de bir hayli mutlu. İşte böyle farklı duygular içerisinde olan Muzaffer Çintimar Müdürümle sohbet ettim biraz. Uzun zamandır süper lig mücadelesi veren ama bir türlü muvaffak olamayan Demirspor’un sonunda zafere ulaşmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyen Çintimar, daha 9 aydır görev yaptığı bu şehre ve takımına da çok önemli bir hizmet yapmış ki, o öyle unutulası gibi değil! Demirspor’un bu yeni sezonda maçlarını oynayacağı stadı bitirmek ona nasip olmuş.

 

 

‘’Ben geldiğimde Adana Yeni Şehir Stadının bitirilmesi yılan hikayesine dönmüştü. 7 yıldır devam eden bir inşaat vardı. Hemen işe koyulduk ve o stadı belirlenen tarihten çok daha önce bitirmeyi başardık. Çoğu kişi için hayaldi ama gerçek oldu. Bugün Demirspor süper lig maçlarını bu yeni statda oynayacaksa bunda biraz da benim katkım olduğunu düşünüyorum. Ben gibi çalışma arkadaşlarımızın da özverileriyle Demirspor’a süper lig için tam tekmil bir stad hazırladık, onların emrindedir artık’’ dedi. 2020 yılının Temmuz ayında Adana’da göreve başladığını söyleyen Çintimar, ‘’Ben göreve başlarken stadda ne çim vardı ne de koltuk. Hepsini kısa sürede hallettik ve çoğu kişi de bu işe şaşırdı’’ diye konuştu.

 

 

Erzurum’un ligde kalmasının artık mucizelere bağlı olduğunu da söyleyen Çintimar, ‘’Şahsen ben umutsuz değilim. İnşallah o mucize gerçekleşir, ben burada yeniş sezonda Demirspor ile Erzurum maçını seyrederim. Hiç de kötü olmaz’’ dedi.  Gurur duyduğumuz Erzurumlu bürokratlardan olan Çintimar müdürümün bu stat işi ilk işi değil. Adana’dan önce en son 9 yıl görev yaptığı Kocaeli stadının da yapımında büyük emeği vardı. Bu arada, Adana Yeni Stadyumunun yapımında emeği geçen çalışma arkadaşlarıyla fotoğraf veren Çintimar, facebook sayfasında yaptığı paylaşımda da, ‘’ Bu büyük şampiyonluğun  parçası olan çalışma arkadaşlarımı da kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.

 

Ağızları sulandırdılar!

 

Ali Ravi Caddesi’ni Kayakyolu’na bağlayacak olan yeni yol, sadece yol olmakla kalmayacak, bir çoklarına da kazanç kapısı olacak. Özellikle yolun yapımından dolayı çevredeki genelde eski konutların fiyatları da neredeyse iki katına çıktı. Elbette ki bundan en çok konut sahipleri istifade edecek. Ama onlardan çok bazı inşaat firmaları çok hevesli. Bu eski konutları yıkıp yerlerine yüksek katlı binalar inşaat etmek için çoğu inşaat firmalarının konut sahipleriyle görüşmelere başladığı bilgisini aldım. Mevcut şekliyle bu binaların da böyle kalmayacağını düşünecek olursak yolun sadece trafiğe değil, bir çok vatandaşımıza da ekmek kapısı olacağı bir gerçek. Bir anda servet sahibi olmaları an meselesi haline gelen bölge sakinlerinden bazıları daha şimdiden camlarına SATILIK levhaları asmış bile.

 

 

Devamını isteriz..

 

Erzurumlu tiyatrocu arkadaşımız Murat Balkuş’un  üzerinde uzun zamandır çalıştığı DAYI dizisinin ilk pilot bölümünü seyrettik, hoşumuza gitti. Özellikle oyunculuklara bayıldığım bu bölümü ben Ahmet Kural ile Murat Cemcir’in rol aldıkları Kardeş Payı filminin tadını aldığımı söylemeliyim. Çok iyi bir ekip çalışması olmuş. Ekibin Erzurumlu olması da ayrıca çok güzel. Selçuk Sözen’in yapımcılığını, Onur Somay’ın yönetmenliğini yaptığı dizinin ben artık ikinci bölümünü beklemeye koyuldum. Bunu senaryoyu da yazan Murat’a da söyledim. Bugün yarın yayına girmesini beklediğimiz hemşehrimiz Burak Bozdağ’ın Mümessil filmi öncesinde güzel bir çalışma olmuş Murat’ların çalışması. Sakın durmasınlar. İkinci bölümü bir an önce yapıp, edip biz seyircilere göstermelerininin sabrısızlığı içinde olduğumuzu belirtmek isterim.

 

 

 

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: Kötü bir kaptan denize açılmak için iyi bir tekne ister. İyi bir kaptan ise sadece bir tekne ister!

DUVARIN DİLİ: Sana sadece gözyaşlarımı haram etsem cennet hayalin olur!

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Sinan Yaman 12 Mayıs 2021 20:45

    Vedat hocam merhaba, ne yazmak istemişsin ben valla anlamadım. Adana'dan girmiş, aliraviye uğramış, MURAT balkuş tan çıkmış sın , biraz daha memleket meselelerini yazarsan sevinirim. Bana ne çintimar sülalesinden memlekete ne yapmışlar. Kendilerine çalışmışlar.

  • Erzurumlu Vatandaş 12 Mayıs 2021 03:14

    Yoncalık kavşağında bu yol açılırken Fatih Sultan Mehmet Bulvarı yönünde alt geçit yapılsa idi trafik daha çok rahatlardı. Şu hali ile inşallah trafiği kilitlemez.