Sarıgül'ü iki defa gördüm, ikisinde de mezarlıkta gördüm!

Erzurum'da da karşılığı bulunur mu, bulunmaz mı bilmiyorum ama en azından sağ seçmende alerji duyulan bir isim değildir Sarıgül ismi! Ve bugün Erzurum seçmenine ''Sarıgül'ü nasıl tanırsınız?'' diye sor,  kendince cevaplar verir ama genelde hayır hasenet işleriyle de tanıdıklarını söyler, nefretle andıkları bir isim olmadığını ifade ederler.. Anılan zatın sosyal demokrat kimliğine rağmen!

***

CHP'den adı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun sıcak bakmaya başladığı Mustafa Sarıgül, Türkiye'de yakın siyasi tarihimizde sürekli gündemde olan bir isimdir. Bölge insanı, komşu il Erzincanlı olması sebebiyle de Erzurumlunun bir şekilde ilgili olduğu Sarıgül'ün, aday olması halinde İstanbul'da yaşayan Erzurumluların da oyunu beklediği ifade ediliyor. Sadece bölgesinde yaşayan hemşehrilerine değil, Erzurumluları da memnun eden uygulamalarda bulunduğunu da sıkça duyduğumuz Sarıgül'ün en azından 'dokunan' bir politikacı olduğunu zaten biliyorum. Orada yaşayan Erzurumlular oylarını verir, vermez, bilmiyorum ama öyle bir durumda bir defa düşüneceklerini 'en azından' sanıyorum!

***

Basın sektörünün emektarlarından biri olarak hemen hemen son 30 yılın bütün liderlerini yakından görme imkanı buldum. Sarıgül gibi bu çok önemli siyasi figürü de görme fırsatım oldu.  Ama hep de, ilginçtir, mezarlıkta! Evet.. Geçtiğimiz yıl İstanbul'da bulunduğum süre içerisinde iki gün aralıklarla iki defa Sarıgül'ü mezarlıkta gördüm. Beşiktaş'ın eski yönetcilerinden, İstanbul'daki sevgili ağabeyim Dr.Mehmet Yavuz'un yakın akraba ve köylülerinden Nevzat Demir'in bir gün aralıklarla merhum olan anne ve babalarının definleri esnasında karşılaştım Sarıgül'le. Yeniköy Mezarlığı'nda gördüğümde de son derece samimi görünen o Sarıgül'e ilginin orada bir kere daha farkına vardığımı söylemeliyim. Orada edindiğim izlenimler ve bölgesi olan Şişli'de ki faaliyetlerini de öğrenince, 'Demek Sarıgül böyle bir şey!' dediğimi hatırlıyorum!

***

Bölgesinde iftar çadırı açması, ilçenin ekonomik düzeyi düşük mahallelerine ve okul yurtlarına kumanya ve erzak yardımında bulunması, sabah namazlarında cami cemaatine minibüs imkanı sağlaması, haftada iki defa cami cemaatiyle kahvaltı yapması, kim ne derse desin, sağ seçmende karşılık bulmuş. Bu bir vakıa! Zaman zaman bir sosyal demokrat olmasına rağmen 'dini siyasete alet etmekle' suçlansa da Sarıgül'ün bu duruşu, onu her zaman Şişli'de işte o yüzden değil midir ki, kalıcı tutuyor!

***

Bunun bir Sarıgül'ü yıkama, yağlama yazısı olarak görüleceğinden eminim. Ben diyeyim de bir defa. Kesinlikle öyle bir şey değil. Kaldı ki Sarıgül'ü methetmek, allayıp, pullamak bana da düşmez. O işi yapacak çok adamı vardır. Adım gibi eminim! Bir o kadarı da sırada bekliyordur! Sadece son günlerde sıkça gündemde bulunan bir isim diye yazılmış bir yazıdır bu. Hem, amaan! Ne diyeceklerse de desinler.. Onu mu kafaya takacağım?

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.