Kültür-Sanat Haber Girişi : 24 Aralık 2011 12:47

Sarıkamış şehitlerini anmada Fransa`ya öfke

Sarıkamış şehitlerini anmada Fransa`ya öfke
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransız parlamentosunda kabul edilmesine tepki göstererek, "Türk milleti soykırım yapmamış, soykırıma uğrayanları bağrına basmıştır" dedi.
Erzurum Ajans-Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransız parlamentosunda kabul edilmesine tepki göstererek, "Türk milleti soykırım yapmamış, soykırıma uğrayanları bağrına basmıştır" dedi.

Erzurum`da bugün Allahuekber şehitlerini anma töreni düzenlendi. Yakutiye Belediyesi üstünde bulunan şehitlik anıtı önünde düzenlenen törene Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Sebahattin Öztürk, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifinin Fransız parlamentosunda kabul edilmesine tepki göstererek, Fransa`yı kınadı. Vali Öztürk, "Fransa`da alınmış olan sözde inkar kanunuyla bu milletin bir kere daha kötü niyetliler tarafından mahkum edilmeye çalışıldığını hepimiz gözlemledik. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bu milletin tarihinde hiçbir zaman soykırım olmamıştır. Tersine soykırıma uğrayanlara bağrını açmıştır. Vefa göstermiştir.

Müslüman,gayrimüslim herkese karşı bu vefayı göstermiştir ve dolayısıyla böyle bir iftirayı hak edecek en son millettir. Ne garip bir tecellidir ki güney cephemizde Ermeni zaliminin esas koruyucusu ve tahrikçisi olan Fransa bugün bu yasayı çıkartmakta. Güya milletin gözünü boyayıp kendi ayıbını kapatmaya çalışıyorlar. Bu çok acı bir tecellidir. Sadece Cezayir, Ruanda`da değil bizim Antep, Adana cephelerimizde de zalimlik yapan bir ülkenin şimdi böyle davranması acı bir tecellidir. Biz bu kararları alanları
kınıyoruz" diye konuştu.

Vali Öztürk`ün konuşmasının ardından Allahuekber şehitleri için dua edildi. Daha sonra Allahuekber şehitlerini anmak için yola çıkacak olan gruplar otobüslerle yolcu edildi.
Ö
te yandan Türk bayrağı ile grup arasında yer alan bir Alman genci ise dikkat çekti. Alman vatandaşı olan ve adının Nick olduğunu söyleyen genç, "Çok Türkçe bilmiyorum. Ancak Allahuekber şehitlerini Almanya`da öğrendim. Benim ata dedelerimde Türk. Bunun için bende geldim" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.