Kültür-Sanat Haber Girişi : 02 Ocak 2013 18:15

Sarıkamış'a keşif yürüyüşü

Sarıkamış'a keşif yürüyüşü
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde bu yıl 10 bin kişinin katılımı ile Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşü yapılacak.
Erzurumajans-Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç öncülüğünde bu yıl 10 bin kişinin katılımı ile Sarıkamış Şehitleri’ni anma yürüyüşü yapılacak. Pazar günkü Büyük Yürüyüş öncesinde Sarıkamış’a keşif yürüyüşü yapıldı. STK ve Gençlik Liderlerinden oluşan 45 kişilik bir grup yürüyüşün yapılacağı Sarıkamış’a çıkarma yaptı ve burada bir keşif yürüyüşü gerçekleştirildi.

İzcilik Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık, Erzurum’dan Sarıkamış’a keşif yürüyüşü için giden gençlik liderlerine kış koşullarında gerçekleşecek olan yürüyüşte neler yapmaları ve nasıl giyinmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Keşif Yürüyüşü’ne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile İzcilik Federasyonu Başkanı Hasan Dinçer Subaşı, İzcilik Erzurum İl Temsilcisi Özcan Işık ile İzcilik Federasyonu Teknik Kurulu’ndan Nuri Karslı ile Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz da katıldı. Gençlik Merkezleri Müdürü Köksal Kaçmaz, STK’lar ve resmi kurumlar aracılığı ile 4 bin 750 kişinin Pazar günü yapılacak olan Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü’ne katılmak için başvuru yaptığını söyledi. Yürüyüş için en çok başvurunun yapıldığı ilin Erzurum olduğunu belirten Kaçmaz, “Biz Erzurum olarak bu anlamlı yürüyüşe hazırız” dedi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.