Erzurum Haber Girişi : 12 Ağustos 2014 15:13

Savaştan kaçıp Erzurum'da evlendiler

Savaştan kaçıp Erzurum'da evlendiler
Afganistan'dan 2011 yılında savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, Erzurum'a yerleşen üç çocuk annesi dul Sananer Khadimi (51) ile önceki eşinden hiç çocuğu olmayan Ghaleghdzd Panahi (61), düzenlenen nikah merasimiyle evlendi.
Erzurumajans-Afganistan'dan 2011 yılında savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan, Erzurum'a yerleşen üç çocuk annesi dul Sananer Khadimi (51) ile önceki eşinden hiç çocuğu olmayan Ghaleghdzd Panahi (61), düzenlenen nikah merasimiyle evlendi.

Afganlı çift Erzurum'da mutluluğu yakaladı. Afganistan'da savaş kabusunu yaşayan ve eşini savaşta kaybeden Sananer Khadimi, üç çocuğuyla birlikte kaçarak Erzurum'da sığınmacı olarak yaşamaya başladı. Aynı şekilde savaştan kaçarak Erzurum'a gelen Ghaleghdzd Panahi de kendine yeni bir hayat kurdu. Erzurum'da tanışan Sananer Khadimi ve Ghaleghdzd Panahi, evlenme kararı aldı. Daha sonra Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel'e aldıkları kararı iletti. Erzurum'daki yaklaşık bin Afganlı sığınmacının maddi, manevi birçok husus da yanlarında olarak yardımda bulunan Erdal Güzel, ilgili yerlerle görüşme yaparak çiftin evlenmesinde yasal bir sakınca olmadığını öğrendi. Bunun üzerine Erzurum Büyükşehir Belediyesi Evlenme Dairesine giden Afganlı çift nikahlarını kıydırdı.

Çiftin nikah şahitlikleri ER- VAK Başkanı Erdal Güzel ile stajyer öğrenci yaptı.
Çiftin evlilik cüzdanı üç çocuk annesi Sananer Khadimi'ye takdim edildi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.