Bölge Haber Girişi : 15 Şubat 2011 16:05

Sayın Öcalan hitaplı basın açıklaması!..

Sayın Öcalan hitaplı basın açıklaması!..
BDP Erzurum İl teşkilatınca PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 12. yıldönümü gerekçesiyle basın açıklaması yapıldı.

Erzurum Ajans-BDP Erzurum İl teşkilatınca PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 12. yıldönümü gerekçesiyle basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında 'Sayın Öcalan' denmesi dikkat çekti.

Mahallebaşı Semtindeki BDP il binasında toplanan parti mensupları daha sonra dışarı çıkarak bir basın açıklaması yaptılar. Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında yakalanıp Türkiye getirilişinin 12. yıldönümünü bahane eden BDP'liler, zaman zaman 'zafer' işaretinde bulundular.

Partililer adına basın açıklamasını okuyan BDP Erzurum İl Başkanı Rıza Güler, şöyle konuştu:

"Kürtlere yönelik soykırım politikasının yürütüldüğü 15 Şubat 1925 yılında Şeyh Sait ile başlayan ve 15 Şubat 1999 yılında Sayın Öcalan'a yapılan uluslar arası komplo sonucu göstermektedir ki bu politikaya direnen Kürdü yok ederiz anlayışı ile Kürtlere asimilasyon dayatıldığı. Bunu kabul etmeseniz sonunuz ya ölümdür yada zindanda çürümektir dediler. 70'lerde zaten Kürtler yok sayılıyordu. Bu dönemden sonra Kürtler varlıklarını koruma ve özgürlüklerini kazanma arayışına girdiler. Sayın Öcalan özgür Kürt

kimliğinden taviz vermedi. Komplonun üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen Kürtler üzerindeki baskı ve zulüm halen devam etmektedir".

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.