Erzurum Haber Girişi : 08 Kasım 2015 14:25

Sayıştay Başkanı Akyel, Başkan Sekmen'i ziyaret etti

Sayıştay Başkanı Akyel, Başkan Sekmen'i ziyaret etti
Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti.
Erzurumajans-Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i makamında ziyaret etti. 

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Cevat Öksüz, Selami Keskin ve Zafer Aynalı'nın bulunduğu ziyarette Başkan Sekmen, kurumun çalışmalarıyla ilgili Doç. Dr. Akyel'e bilgi verdi. Sekmen, şöyle dedi: "Hizmetlerimizle Erzurum'da hemşerilerimizde iyi bir intiba oluşturduk. Arıtma Tesisi'ni bitirdik. Altyapıya başladık, 3 yılda şehrin altyapısını tamamen yenileyeceğiz. Bu arada ilçelerin ve köylerin de (mahallelerin) su, kanalizasyon, arıtma tesisi ve yollarını yapıyoruz. Kaynağımızı kendimiz oluşturmaya gayret ediyoruz. Şehrimizde güzel bir çalışma yürütüyoruz. 5 yıllık dönemin sonunda inşallah bu şehri farklı bir konuma taşımış olacağız. Eskiden içme suları şebekesi için plastik boru döşenmiş, biz onun yerine çelik borular döşüyoruz. Bir yandan da yağmur suları için kanallar yapıyoruz. Kentsel dönüşüm hizmetlerini başlattık. Bir kısmını TOKİ, bir kısmını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bir kısmını da Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak kendimiz yapıyoruz. Biz şunu hedefledik; vatandaşlarımız en az oturduğu ev kadar yeni bir ev sahibi olsun." Büyükşehir'in diğer yatırımlarına da değinen Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Okul ve camilerin bakım, onarım ve çevre düzenlemelerini yapıyoruz. Belediye hizmetlerimizin yanı sıra Erzurum'u yatırım, üretim, ticaret ve turizm merkezi yapmak için de çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Erzurum'da çok miktarda maden yatakları var. Bol miktarda kömür var. Erzurum'u sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanda da canlandırıyoruz. Özel sektörün yapmadıklarında öncü oluyoruz. İnşallah Erzurum'da güzel şeyler yapacağız. Ekibimizin hepsi konularında uzman arzulu arkadaşlarımız. Erzurum'da kurumlararası işbirliğinde de çok iyi bir konumdayız. Vilayet, üniversite, kamu kurumları olarak uyumlu ve koordinasyonlu çalışıyoruz." Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel de, Erzurum'un her alanda geliştiğini kaydetti. Doç. Dr. Akyel, "Erzurum'un üniversite, bilim, sanat, kalkınma ve her yönden bölgenin merkezi olma fonksiyonunu sürdürmek lazım. Bunun da günümüzde devamını sağlamak istihdam ve ekonomiye bağlı. Kent yaşamında belediyenin büyük ağırlığı var. Yeni kanunlarla beraber belediyelerin yapamayacakları işler çok az kaldı. Aynen bakanlıklar gibi belediyelerin her konuda yetki ve sorumlulukları var. Hem kentin gelişmesinde hem de insanların mutlu yaşamasında belediye hizmetleri çok önemlidir" diye konuştu.  
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.