Erzurum Düzenleme Tarihi : 25 Kasım 2022 12:16 Haber Girişi : 13 Kasım 2022 14:46

Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'usulsüz ikramları'nı belirledi!

Sayıştay, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin 'usulsüz ikramları'nı belirledi!
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin meclis üyeleri ve misafirlerinin her ay yaptığı yeme, içme, konaklama ve uçak bileti ödemeleri Sayıştay raporlarına yansıdı.

Sayıştay denetçilerinin Büyükşehir Belediyesi ile ilgili raporunda belediyede çalışan personelin usule uygun olmayan şekilde görevlendirildiği, akaryakıt alımlarında sözleşmelere aykırılık yapıldığı, meclis üyelerinin yeme, içme masraflarının ödendiği gibi tespitler yer aldı.

 

İŞADAMLARINA VE GAZETECİLERE UÇAK BİLETİ!

 

Raporda, 2021 yılında 30 ile 987 kişi arasında değişen sayıda yemek, konaklama ve uçak bileti harcaması yapıldığı tespit edildi. Her ay 16 ile 177 kişi arasında meclis üyesi ve misafiri için konaklama, 114 ile 317 kişi arasında değişen sayıda ise yemek bedeli ödendiği ortaya çıktı. Ayrıca çeşitli tarihlerde iş adamlarına ve basın mensuplarına konaklama, uçak bileti ve yemek hizmeti verildiği rapora yansıdı.

 

SÖZLEŞMELİ PERSONELLER YÖNETİCİ OLDU

 

Dört sözleşmeli personelin memuriyet şartı gerektiren müdürlüklerde görevlendirildiğini tespit eden denetçiler, "Sözleşmeli olarak istihdam edilen bazı personel, belediye şirketlerinde müdür veya yönetim kurulu üyesi olarak görevlendirilmiştir. Yapılan tespite göre beş personelin dördünün müdürlük kadrolarına vekâlet ettirildiği ve belediye iştiraklerinde de yönetim kurulu üyesi olarak; birinin ise şirket müdürü olarak görevlendirildiği görülmüştür” değerlendirmesi yapıldı.

 

GAZETECİ ONUR SAĞSÖZ KÖŞESİNE TAŞIDI

 

Sayıştay raporlarının içeriklerini bir kez daha kaleme alan gazeteci Onur Sağsöz, son yazısında “Afiyet olsun beyler! Kesene bereket Büyükşehir!” başlığıyla raporun detaylarına yer verdi. Yazının tamamı için linke tıklayın! 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Paşa Gökhan 18 Kasım 2022 19:07

    keşke sayıştay birde bu ikramların özellikle yemek ikramlarının gerçekliğini kontrol etse gerçek ten o yemekler ikramlar yapılmış mı yoksa sadece fatura ibraz edilip lokantanın kdv sini ödeyip geriye kalanı cebe indirmişler mi birde bunu araştırsalarmış

  • misafir 15 Kasım 2022 07:30

    Bari harcadıkları parayı Erzurumspor a kullansalardı da transfer tahtasını açsalardı tahtayı açmazlar takımı süründürüyorlar ilçe takımları süper ligdeyken erzurum 1.lig de

  • Adın ne önemi var 15 Kasım 2022 01:25

    Nasıl ki böyle Bi iş yapmış sayıştay İnsanların ağzı mühürlenmiş eleştirinin olmadığı bir yerde iş beklemeyin Boş bulduğu beleş arsaya kentsel dönüşüm diye giriyorlar 40 yıllık Yenişehir evleri yerinde duruyor ondan çok çok sonra yapılan araştırma hastanesi yıkılıyor depreme dayanıksız diye yıldızkent Bölgesi fay hattı üstü riskli yerleşke imara açılıyor 8 ve üzeri kat veriyor ruhsat Yenişehir 40 yıllık binalarına yok ruhsat aynı civarda 2. Marketler de düzgün inşaat yapıyor bilmem kaç kat garibanın oturduğu 40 yıllık binalara yok çok kat hakkını arayan yok neden soran yok pişkin pişkin insanların gözüne soka soka yapıyorlar kurumlara git iş bilen 3 5 kişi diğerleri torpilli vs. Neyse oyum yinede Sn sekmen e cenezeler de pide getiriyor yiyiyor ama çalışıyor adam 1 numara günümüz insanı olduk bizde herkezin tuzu kuru bunları bilin rahat olun kıyametin Alemetlerinden Eğriye Doğru Diyeceksiniz!!!

  • Araz 14 Kasım 2022 13:07

    Türkiye birincisi erzurum buyuksehir belediyesi çıkıyor nasıl çıkıyor işte araştırılsın yolsuzlukda 1 numara 1 tane yabancı çalışan yok hep makam mevkidekiler akraba dolu Bende calistim belediyede tam 5 sene simdi çalışmıyorum çünkü yalan söylemedim çalmadım cirpmadim işte o yüzden işimden ettiler

  • METİN TEKİN 14 Kasım 2022 09:56

    takla atarak yaverlik yaprak makam sahibi oluyorlar

  • isme gerek yok 14 Kasım 2022 09:12

    yıllardır bunların hali bu ama kimsenin çıkıpta siz ne yapıyorsunuz diyecek cesareti yok cünkü en basından en altına kadar hepsi aynı... Birşey desen ya teröristsin ya fetocu ne yazık ki....

  • Muammer 14 Kasım 2022 01:03

    Ye ye dünyası babam, Ona buna şuna zam, Uyanacak kör babam, Onada mecalim yok....

  • Mahir Yiğit 13 Kasım 2022 17:03

    Zehiri zıkkım olsun, fakülte mezunu çocuklarımız işsiz dolaşırken, devletin parasını kim kendi çıkarları için kullanıyorsa, Yüce Allah onları Kahhar ismiyle kahretsin. Bu ne rezillik bu nasıl bir aymazlık. Allah'tan korkun. Utanmaz yaratıklar. Onur bey sizden Allah razı olsun. Yolsuzluk Sayıştay tarafından belirlenmesine rağmen, Savcıların harekete geçmesini talep ediyoruz.

  • halis demir 13 Kasım 2022 16:06

    sayın sekmen oldumu şimdi bu nasıl müslümanlık. size oy verenler bu haksızlıkları yapın diyemi oy verdi. nerede milli görüşün kılı kırk yaran adalet duygusu. nerede hak hukuk adalet. lütfen artık bari gider ayak böyle haksızlıklar kliyakatsizlikler yapmayın insanlar sizi bunlarla anmasın. ben oy verdiğim için utanıyorumsize. yazık bu vebale bizi ortak etmeyin.