Erzurum Düzenleme Tarihi : 27 Kasım 2023 18:39 Haber Girişi : 26 Kasım 2023 14:06

Sayıştay raporuyla ortaya çıktı! Ne kadar ödendi, ne için kullanıldı bilinmiyor.

Sayıştay raporuyla ortaya çıktı! Ne kadar ödendi, ne için kullanıldı bilinmiyor.
Sayıştay raporunda Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin iş yaptırdığı 30 firmadan, 34 binek aracı tahsis ettirdiği ortaya çıktı. Müfettişler araçlara ne bedel ödendiğini belirleyemedi. Araçların hangi işlerde kullanıldığı da bilinmiyor.

Sayıştay müfettişlerinin denetimleriyle onlarca usulsüzlüğün belirlendiği Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde ihale dokümanlarına mevzuata aykırı olarak, araç şartı konulduğu tespit edildi.  

 

Kontrollük hizmetlerinin yerine getirilmesi amacıyla ihale şartnamelerinde binek araç temin edilmesi konusunda düzenlemeler yapıldığını ortaya çıkaran Sayıştay müfettişleri, bu durumun mevzuata aykırı olduğunu koydu.

 

Müfettişler rapora aynen şöyle yazdı.  

 

“İdare tarafından 2022 yılı içerisinde devam eden yapım işlerinden 30’unda yüklenicilerden kontrol aracı olarak 34 adet binek araç işlerin devamı süresince temin edilmiştir. Binek araçlar ihale dokümanlarında tarif edilerek ihale şartı olarak eklenmiştir. Söz konusu kontrol araçları birim fiyatlı ihalelerde birim fiyat teklif cetvelinde yer almamıştır. Bunun sonucunda yüklenicilere bir maliyet yükleyen binek araçlara ilişkin ne kadar teklif edildiği de bilinememektedir.”

 

 

KONTROL SİSTEMİ KURULMAMIŞ!

 

Öte yandan müfettişler, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde ihaleyle yaptırılmış yapım işlerinin kesin kabul tarihlerinin tespitini sağlayan iç kontrol sistemi kurulmadığını da ortaya koydu.

 

Raporda, “Yapılan incelemede Yapım İşleri Genel Şartnamesi’ne tabi ihaleli yapım işlerinin kesin kabul tarihlerinin her an tespitini sağlayacak bir iç kontrol mekanizmasının kurulmadığı, böylece bahse konu mevzuat hükümlerinden dolayı yükleniciler adına ortaya çıkabilecek cezai ve idari yaptırım mekanizmalarının işletilmesinin mümkün hale getirilemediği tespit edilmiştir” denildi. Haber: Onur SAĞSÖZ

 

Bu arada kentte Sayıştay raporlarına yer veren tek medya kuruluşu Erzurum Ajans oldu.

 

 

Detayların kamuoyuyla paylaşılmasından sonra Erzurum Ajans, ‘Bu rapor çok konuşulur’ başlığıyla gelişmeleri okuyucularına duyurdu. Gazeteci Onur Sağsöz’ün konuyla ilgili ‘Han-ı Yağma’ başlıklı yazısı tıklanma rekoru kırdı. İŞTE GÜNDEMDEKİ O YAZI

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Delletmeyin 28 Kasım 2023 10:52

    Belediye başkanının yanında şöförlük, korumalık yapıp boş zamanlarında ticari taksi süren belediye personelleri belediyeye makam aracı kiralamışlar. Ne ala iş değil mi? Hem kadro al, hem mesailerin pazarların ful çalışıyormuş gibi yazılsın hem, git ticari taksi sür, avm de çiçekçilik işi yap hem de bunlarla yetinme git üstüne birde belediyeye makam aracı kirala! Yiyin bakalım bu işin birde ahireti var. Ha tabi bu dünyada da mahkemesi var. İşçiye gelince de para yok mesai yazamıyoruz gidin izin kullanın de.

  • Ali er 27 Kasım 2023 23:13

    Erzurum?a ihanet şebekesi kurulmuş Rus?un ermeninin yapmadığını bunlar yapıyor. İnşallah martta Erzurum tekrar bunlardan kurtulacaktır. Şafak 110

  • Erzurumlu 27 Kasım 2023 21:27

    Belediyenin isminin Doymak bilmeyen yiyiciler olarak değiştirilmesi gerekir. Adam birim fiyatlı ihale çıkıyor ve ihalenin içinde araba istiyor , yakıt istiyor vs vs. İhale şartnamesine eklemese bile metrajı artırıp, müteahhid' e bir sekilde odeme yaparak devleti zarara sokuyor. Ya da bazi uyaniklar belediye şirket müdürleri ile aralarını sıcak tutarak şirketlerin kiralık araçlarından bir sekilde alıyorlar. Hatırlarsanız İdari isler Md. Gorevden alındığında emrine bağlı 4 arac olduğu farkedilmisti. Belediyedeki tum bunlarin bas müsebbibi etkisiz eleman rolündeki kukla Genel Sekreterdir Malum koltuğunu kaybetmemek için yeğen den emir alıp durur ve yeğenin yönlendirmesi ile hareket eder. Şimdi yeğen'de yok boşluğa düşmüştür. DEVLET MEKANİZMASINDA DENETİMİN ZAYIFLIĞI BUGÜN BU USULSÜZLÜKLERİ DOĞURMUŞTUR. Şimdi o usulsüzlükleri yapanların bir çoğu bor yerlerde Belediye Başkanı Adayı. Durmak yok Türkiyem bu hırsızlarla yola devam

  • Çıtçıtlı 27 Kasım 2023 20:30

    Usulsüzlük yapıp milletin parasını yiyip , şehre yararı olmayan kişi yada kişiler Allahindan bulsun. İssizz olan gençlerin vebali bunların boynundadir.

  • Emrah Demir 27 Kasım 2023 18:00

    Allah selamet versin Ahmet Küçükler zamanında çok değil 3 tane Renault Fluence marka araç almıştı belediye namına resmî plaka, bi Erzurum ayaklandı o zaman yazık Değilmi paralara diye, oysa Ahmet Küçükler gitti o araçlar hala belediye de iş görüyor, yanında alıp götürmedi? oysa şimdi öylemi, hep özel plaka kimin arabası kimden kiralanmış kim ne maksatla biniyor belli değil? kısa bi iki örnek verip konuyu kapatayım, dün e kadar halk otobüslerinde şöför çalışıp günlük geçşmini sağlayan lar bugün Havadan kadro alıp, makam alıp üstüne peşinatsız belediye teminatı ile araç alıp gene belediye de makam aracı olarak kullanıp borçlarını ödeyip bedavadan araç sahibi oldular Dışarda iş bulmayan bi başkası, gene aynı yöntemle üç araç alıp belediye ye kiraya verip, kendisi de makam şöförlüğü yapıp havadan mal mülk sahibi oldular? daha sayılır da yazacak yer kalmaz?.

  • CAN YUCELEN 27 Kasım 2023 11:36

    SEN OLMASAN BİLEMEZDİK.SAGOL VAROL ONUR BEY. GERCEK GAZETECİSİN