Kültür-Sanat Haber Girişi : 30 Mart 2013 13:15

''Şebelettin Paşa'' Türkiye turnesinde

''Şebelettin Paşa'' Türkiye turnesinde
Erzurum Şehir Tiyatrosunun Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla sahnelediği Erzurum'da büyük ilgi gören ve ayakta alkışlanan "Şebelebettin Paşa" adlı tiyatro oyunu Türkiye turnesinde.
Erzurumajans-Erzurum Şehir Tiyatrosunun Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla sahnelediği Erzurum'da büyük ilgi gören ve ayakta alkışlanan "Şebelebettin Paşa" adlı tiyatro oyunu Türkiye turnesinde.

Yoğun ilgi ve katılımın beklendiği süper komedi oyun 03-26 Nisan tarihlerinde İstanbul ve ilçeleri Bursa ve ilçeleri, Kocaeli, Gebze, Niksar, Amasya, Yozgat il ve ilçelerinde sahnelenecek.

Oyunun Yönetmenliğini Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu yaptı. Aile içerisinde geçen olayların anlatıldığı, sevgi ve saygının ana tema olarak işlendiği oyunda muhteşem yüzyıl dizisine göndermeler yapılıyor.

"Şebelebettin Paşa" adlı süper komedi oyun Erzurum'da sahnelendiğinde izleyicileri gülme krizine soktu. Büyük beğeni ve yoğun katlımın olduğu oyunun Türkiye turnesinde büyük beğeni alması bekleniyor.

Oyunun yönetmenleri Cumhur Seval ve Semih Yetimoğlu, "Tiyatro sanatı sevgi ve işbirliği ortamının sağlanmasına katkıda bulunur. Toplum olarak daha gelişmiş, sevgiyi özümsemiş, ilişkilerimizde daha sıcak bağlar yakalamayı amaçlıyoruz tiyatro yoluyla. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz. Türk toplumun ana çekirdeği olan Ailenin önemi ve değeri, özenti, sevgisizlik, yitirilen saygı komedi bir dille işlenmektedir. Güldürmek ve güldürürken düşündürmek, vereceğimiz mesajlarla hafızalarda yer almaktır amacımız.Bizi yalnız bırakmayan seyircimize şükranlarımızı arz ederiz" dediler.
Teyo Pehlivan dizisi ile tanınan Cumhur Seval bu oyunda farklı bir kişilikle seyirci karşısına çıktı. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.