Spor Haber Girişi : 02 Ağustos 2018 13:15

Seçime mecbursun Erol Yarar!

Seçime mecbursun Erol Yarar!
Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar’ın sandığa gitmemek için yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Tahkim Kurulu 13 Eylül’de ‘kesin olarak’ seçim dedi.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Yarar’ın sandığa gitmemek için yaptığı tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Tahkim Kurulu 13 Eylül’de ‘kesin olarak’ seçim dedi.

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nu yılan hikayesine dönüştüren Erol Yarar’a hem Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu hem de Ankara 16’ıncı İdare Mahkemesi “dur” dedi.

Geçen 10 Mayıs’ta yapılması planlanan Genel Kurul öncesinde anlamsız gerekçelerle Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın adaylığının engellenmeye çalışılmasının ardından seçim 31 Temmuz’a ertelenmişti. Ancak bu süreçte de 24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan 703 sayılı KHK’nın 10. Maddesi gereğince Spor Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerinin ortadan kaldırılmasını gerekçe gösteren Başkan Erol Yarar, yeniden yapılanma sürecinde “erteleme kararı alınması hakkı saklı kalmak üzere” 4’üncü Olağan Genel Kurulun 13 Eylül’e ertelenmesini sağlamıştı. Aday olmasının önüne geçmek için Doç. Dr. Kıyıcı’yı ortaya attığı bir takım iddialarla disiplin kuruluna bile sevk eden Başkan Erol Yarar’a Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu “dur” dedi. Dün akşam toplanan Tahkim Kurulu Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın itirazlarını kabul etti. 

ADAYLIK SÜRECİ YENİDEN BAŞLIYOR

İlk olarak Spor Genel Müdürlüğü görev ve yetkilerinin ortadan kaldırılması konusunda 31.12.2018 tarihine kadar işleyişin süreceğini açıklayan Tahkim Kurulu, 13 Eylül’de öngörülen Genel Kurul için aldığı “erteleme kararı alınması haklı kalmak üzere” kararını kaldırdı.

Bununla birlikte mevcut 333 delegenin TKF Ana Statü gereği ‘usul ve mevzuata uyularak’ noter huzurunda kura çekilişi yapılması ve 300’e düşürülmesini kararlaştıran Tahkim Kurulu, adaylık sürecinin de yeniden başlamasına karar verdi. Tahkim Kurulu genel kurulun da 13 Eylül’de ‘kesin olarak’ yapılmasına hükmetti.

YENİ ADAYLAR ÇIKABİLİR

Tahkim Kurulunun adaylık başvurusu sürecinin yeniden başlatılması kararından sonra yeni aday başvuruları da gündeme geldi. Doç. Dr. Fatih Kıyıcı’nın adaylığına tahammül edemeyen Başkan Erol Yarar’ın yeni isimler noktasında nasıl bir politika izleyeceği merak konusu olurken, Spor Genel Müdürlüğü’ne karşı dava açan Yarar, Ankara 16’ıncı İdare Mahkemesi’nin kararıyla bir şok daha yaşadı.

SGM’Yİ MAHKEMEYE VERMİŞTİ, CEVABINI ALDI

TKF Başkanı Erol Yarar, Tahkim Kurulu yapısını hiçe sayarak Spor Genel Müdürlüğü hakkında dava açmış ve Federasyon Başkan Adaylığı tespit tutanağının hukuka aykırı, yetki, şekil ve amaç yönlerinden sakat olduğunu iddia etmişti. Ankara 16’ncı İdare Mahkemesi, Erol Yarar’a “Tahkim Kurulu kararları kesin olup bu kararlara karşı hiçbir yargı merciine başvurulamaz’ hükmünü hatırlattı ve açtığı davayı ‘incelemeksizin’ reddetti.

Açtığı bu davayla ‘hukuk tanımazlığını’ bir kez daha ortaya koyan Erol Yarar’ın, hem Tahkim Kurulu hem de Ankara 16’ıncı İdare Mahkemesi’nin kararlarıyla, ‘çaresiz’ kaldığı ve seçim hazırlığı talimatı verdiği öğrenildi.  

İŞTE TAHKİM KURULU’NUN O KARARI



İŞTE ANKARA 16’INCI İDARE MAHKEMESİ’NİN KARARI






Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Temel YAVUZ 01 Ocak 1970 02:00

    Haydi bakalım hodri meydan. Erol Bey.